– Vi har fått in det som ett drunkningslarm och Sweden Rescue leder arbetet som koncentreras kring Kvicksundsbron. Sjöräddningssällskapet och helikopter är på plats och söker efter kropp, säger Charlotte Lindberg vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som en tom kanot på drift upptäcktes vid Kvicksundsbron, men om någon suttit i den är oklart.

– Vi har under natten och morgonen in fått in något larm om någon försvunnen person. Vi deltar inte i sökandet i Kvicksund, men finns förstås behjälplig om räddningstjänsten hör av sig, säger Annica Wehinger Redlund, vakthavande befäl vid Sörmlandspolisen.

Artikelbild

Enligt uppgifter till Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral, JRCC, ska två nyöppnade chipspåsar ha funnits i kanoten när den hittades. Tre högljudda personer ska även ha setts färdats i en kanot i samma område under söndagskvällen.

– Vi misstänker att det funnits en eller flera personer i den här kanoten, annars hade det inte lagts ner så stora resurser, säger Charlotte Lindberg, som berättar att Eskilstuna räddningstjänst har en enhet på plats.

– Om det hade funnits personer i kanoten hade det troligtvis legat saker runt om kring, som till exempel paddlar, säger Gunnar Henriksson vid räddningstjänsten.

Vid niotiden avblåstes pådraget och drunkningsmisstanken är avskriven.

Artikelbild

Här hittades kanoten:

[map type="google-maps" lat="59.45216087948251" long="16.3202534473603" zoom="17" view_type="roadmap" marker="true"]