Klockan 23.43 på måndagskvällen fick räddningstjänsten larm om branden i förrådshotellet 24Storage på Langsgatan. När räddningstjänsten kom fram till platsen upptäcktes en kraftig rökutveckling från taket av byggnaden.

– Det ska vara flera brandhärdar på platsen och det pågår en invändig släckning just nu, sa Emil Brodin, stabschef på räddningstjänsten strax efter midnatt.

Räddningstjänsten hade personal på plats från Eskilstuna men även från Västermo, Torshälla och Malmköping, samt fick under natten förstärkning från stationer i både Strängnäs och Västerås.

Artikelbild

| Fler brandhärdar bröt ut i byggnaden och det uppstod kraftig rökutveckling.

– Det har brunnit på flera ställen inne i lokalen. Det har blivit stora skador, både av branden och röken. Hela lokalen är rökskadad och vissa ställen har blivit skadade av lågorna, säger Johan Gagnert vid räddningstjänsten i Eskilstuna.

Branden kunde släckas strax efter klockan 03.00 varpå en restvärdesinsats inleddes.

– Då försöker vi få ut sakerna som har brunnit och sot och annat. Vi håller även på att vädra ut rök från byggnaden, säger Johan Gagnert.

Totalt arbetade ungefär 35 brandmän med branden. Vid klockan 02.20 fick en del av styrkan lämna platsen för att ta hand om en brand i en container på Carlavägen.

Artikelbild

| Polisen har spärrat av ett stort område runt förrådshotellet på Langsgatan.

– Där använde vi en liten styrka som sedan fick åka tillbaka till den här branden, säger Johan Gagnert.

Polisen har spärrat av platsen och kommer att genomföra en brottsplatsundersökning under tisdagen. Man misstänker att branden anlagts.

Artikelbild

| Polisen har spärrat av platsen och kommer att genomföra en brottsplatsundersökning.

– Vi kommer att upprätta en anmälan om mordbrand baserad på iakttagelser på platsen, säger Lars-Göran Nilseryd, inre befäl vid polisen.

Han vill inte närmare gå in på vad det är för typ av iakttagelser.

Artikelbild

| Förrådshotellet 24Storage sattes i brand under natten mot tisdag.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden, enligt polisen. Värdet på det brand- eller rökskadade godset från 24Storage väntas dock bli högt.