Hunden Bonnie sprang i väg från Mossvägen i Eskilstuna när matten Monika Siljeclev arbetade natt. Hunden befann sig hos en kompis som var hundvakt och dörren hade inte varit riktigt stängd till bostaden så Bonnie sprang ut. Sedan dess har en Facebook grupp " Rädda hunden Bonnie i Eskilstuna" startats och över 200 personer har engagerat sig. 

– Bonnie är fyra år och vi hade precis köpt henne på blocket när hon smet. Vi har såklart pratat med de gamla ägarna som berättat att hon smitit förut men det var inget de berättade när vi köpte henne, berättar Monika Siljeclev.

Även privatpersoner från Stockholm och Linköping har engagerat sig och åkt till Eskilstuna för att hjälpa till.  

– Vi är väldigt tacksamma att så många vill hjälpa oss. Det är många som har hört av sig om att de har sett henne på olika ställen men ingen har lyckats fånga in henne. 

I Facebookgruppen lägger mängder av privatpersoner upp inlägg om att de har sett Bonnie på flera olika ställen i Eskilstuna. Polisen har enligt Monika Siljeclev inte kunnat hjälpa till eftersom de inte har tid med den här typen av ärenden. 

– Vi har lagt ut mat på olika ställen och även hundburar och vi hoppas att vi kan få hem henne så snart som möjligt. 

Vad ska man göra om man hittar Bonnie?

– Först ska man ringa mig så jag vet var hon är. Sen är det också bra om man följer efter henne så man vet var hon tar vägen. Bonnie blir rädd om man ropar på henne så man ska försöka vara lite diskret. 

Under lördagskvällen lyckades också Bonnie fångas, skriver en av de inblandade i sökandet på Facebook.