Enligt polisen ska flera narkotikabeslag ha gjorts i helgen och man ska också ha tagit ett skarpladdat vapen i beslag.

– Det känns riktigt bra att vi rejält har minskat narkotikatillförseln ute på gatan. Men det bekymrar oss att personerna/ungdomarna som hanterar och använder narkotikan är så unga. Många är under 18 år, säger Johan Karlsson tf chef på utredningssektionen hos polisen i Södermanland.

Polisen är försiktig med att uttala sig om narkotikabeslaget av hänsyn till den pågående utredningen. Ingen vill till exempel berätta om vilken mängd misstänkt narkotika det handlar om eller vilken plats eller platser som varit aktuella.

Finns det några misstänkta?

– Jag kan inte uttala mig om det, säger Anders Wigholm hos polisen i Eskilstuna och hänvisar till den pågående utredningen.

Han berättar däremot om ett annat narkotikaärende, som också det ägde rum den gångna helgen.

Det var en bil som stoppades på Krongatan vid 23.30-tiden på söndagskvällen. Polisen hade fått tips om att allt inte stod rätt till med de fem personer som vistades i bilen och det bestämdes att en kontroll skulle göras.

– En kille i bilen uppträdde mycket nervöst och man bestämde sig för att kontrollera honom, berättar Anders Wigholm.

Det visade sig att den nervöse killen, en 24-årig man, hade en hel del tramadoltabletter gömda under sin tröja.

– Det var 400 tabletter. Det blev beslut om husrannsakan hemma hos mannen och där fann man ytterligare ett 50-tal tabletter, berättar Anders Wigholm.

Den 24-årige mannen skulle höras under måndagseftermiddagen. Brottsrubriceringen i hans fall är för närvarande narkotikabrott i överlåtelsesyfte eftersom polisen misstänker att han tänkt sälja tabletter - och narkotikabrott för eget bruk.