Den 9 till 15 december är det dags för den tolfte upplagan av Musikhjälpen, en välgörenhetsinsamling som leds av Radiohjälpen, Sveriges radio och Svt. Det sex dygn långa arrangemanget direktsänds från en glasbur på Stora torget.

Mälardalens högskolas, Mdh, 16 000 studenter och samtliga 1 000 medarbetare har en utmaning om vilka som kan bidra mest till förmån för årets tema, Sex är inte ett vapen.

– Det här är första gången som Musikhjälpen är i en högskolestad, de brukar vara i universitetsstäder. Det tycker vi är extremt roligt och gör oss extra peppade, säger Dani Franjkovic, kommunikatör på Mdh.

Artikelbild

| Dani Franjkovic, kommunikatör på Mdh.

Studenterna har flera saker på gång.

– De kommer bland annat att stå med bössor vid deras studentpentryn på skolan. De ska ha en Fifa-turnering (fotboll på dator) där de tävlande får skänka en slant för att delta. De kommer även att besöka Frukostklubben för att försöka få företag att haka på insamlingen. Plus mycket mer.

Medarbetarna på högskolan har givetvis planer på att samla in mer pengar än studenterna.

– De snodde studenternas idé med att skramla där många intar sin måltid, i lunchrummet. Sen bakar de även bröd och gör julpyssel som de ska sälja, bland annat.

Artikelbild

| Musikhjälpen kommer till Västerås. Mälardalens högskolas studenter och medarbetare gör en egen utmaning för att samla in pengar.

Vid lunchtid på torsdagen ledde medarbetarna med 6 993 kronor mot studenterna på 2 772 kronor.

– Jag tror att studenterna har dragit igång och planerar för flera event som ger mer pengar framöver medan medarbetarna har lagt in mycket pengar direkt.

Utmaningen pågår till och med den 15 december.