Blivande studenten Simon Lindbäck har tillsammans med fem klasskamrater sett fram emot den officiella studentfesten. Festen skulle äga rum i Lokomotivets lokaler och bli en kväll att minnas.

Drygt en vecka efter att Simon köpt biljetterna fick han höra ryktesvägen att festen blivit flyttad från Lokomotivet till Vita huset. Trots lokalbyte ska företaget Eskilstuna studentfester, som arrangerar festen, ha fortsatt att marknadsföra festen på Lokomotivet, enligt Simon. Simon och hans kamrater ville då ha pengarna tillbaka.

Simon kontaktade först arrangören där han mötte motstånd. Arrangören menade att det inte gick att betala tillbaka några pengar men att informationen skulle ändras omgående. Detta ska enligt Simon Lindbäck dock inte skett omgående som utlovat, utan dröjde ytterligare några dagar efter att Simon Lindbäck kontaktat dem.

– Allt vi vill är att få pengarna tillbaka, säger Simon Lindbäck som därefter hörde av sig till konsumentvägledarna i Eskilstuna för hjälp.

– Det är inte fel av arrangörerna att byta lokaler men kunden måste ha möjlighet att ta ställning och de har rätt till pengarna tillbaka. Det är tråkigt att våra unga konsumenter inte tas på allvar, säger Laila-Marit Sandberg som är konsumentvägledare i Eskilstuna.

Enligt arrangören Eskilstuna studentfester ändrades informationen om var studentfesten skulle äga rum så snart det blev klart med Vita huset. Pengarna kommer att betalas tillbaka till Simon och hans vänner.

– Det är väldigt beklämmande att det ska behöva ta så lång tid och att konsumentvägledaren var tvungen att jaga efter dem så pass länge, säger Simon Lindbäck.

Ronni Samir på Eskilstuna studentfester säger att festen flyttats för att alla studenter skulle få plats under ett och samma tak och Lokomotivet var för litet för detta.

– Vi flyttade festen därför att studenterna ville det och för att de inte skulle splittras på flera lokaler. Vi har inte velat vilseleda någon, säger Ronni Samir.

På Vita huset välkomnar nu restaurangchef Oskar Nilsson alla nybakade studenter.

– Vi sade ja till att ta över festen hit men var inte med och arrangerade den från början, säger han.