Britt-Louise Backlund är fortfarande chockad över bemötandet från den person som körde färdtjänstbilen från Trendtaxi i Eskilstuna i helgen.

Hon beställde en bil till strax före klockan 12 i lördags och hade precis satt sig, satt på sig säkerhetsbältet när chauffören plötsligt utbrister att en av deras chaufförer tillhör de drabbade som insjuknat av coronavirus.

– Bara så att du vet, lade han till.

Artikelbild

| Britt-Louise Backlund har mycket att tala om när det gäller bemötandet från en chaufför på Trendtaxi.

– En fruktansvärd sak att bara kasta ur sig, säger Britt-Louise Backlund, som väntar på en förklaring från Trendtaxi.

Britt-Louise betalade taxichauffören när hon väl kom fram till affären där hon skulle handla och tog sedan en promenad hem på stöd av sin rullator.

– Jag ringde till både Trendtaxi och Samres kort efter det att jag kom hem, och jag fick känslan av att de blev lika chockade som jag blev över det yttrade. 

På Trendtaxi återfinns chefen Suad Nimani, som reagerar på uttalandet med förvåning. Även om det skulle visa sig att det var sanningen som uttalades är det ändå inte riktigt omdömesgillt att yttra sig så som chauffören gjorde.

Artikelbild

| Britt-Louise Backlund i Torshälla är lika mycket chockad som arg. "Man får inte yttra sig hur som helst".

– Vi har en chaufför på företaget som inte kört på fjorton dagar nu. Inte på grund av att han visat några symptom själv, men eftersom en familjemedlem gör det så tar vi det säkra före det osäkra.

Du har inte själv talat med chauffören om vad som hände?

– Inte än. Jag jobbar från en annan ort... Men jag måste få klarhet i hur han tänkte här.