–  Ja det finns klara indikationer på att den var anlagd, säger Lars Franzell på polisens enhet för grova brott i Eskilstuna.

Klockan var 23.43 på måndagskvällen när räddningstjänsten fick larm om att det brann i förrådshotellet på Langsgatan i Eskilstuna. När räddningstjänsten kom fram upptäcktes en kraftig rökutveckling från byggnadens tak. Enligt räddningstjänsten på platsen skulle det ha funnits flera brandhärdar i byggnaden.

Enligt vissa uppgifter skulle några personer ha setts springa från platsen, men detta är inga uppgifter som Lars Franzell vill kommentera. Han vill inte heller kommentera uppgifterna om att det skulle ha brunnit på flera platser i lokalerna.

– Jag bekräftar ingenting förrän jag vet, förrän vittnen har hörts och förrän teknikerna har slutfört sitt arbete och jag fått det på pränt, säger Lars Franzell.

–  Men jag kan nog säga att branden med största sannolikhet är anlagd.

Vad grundar du det på?

– Det finns tecken som tyder på det. Men vilka tecken kan jag inte gå in på, säger Lars Franzell.

Enligt Lars Franzell är brottsrubriceringen just nu mordbrand och inte grov mordbrand. Det beror på att inga människor kom till skada och att det inte fanns någon spridningsrisk, förklarar han.

Avspärrningarna vid brandplatsen kommer enligt Lars Franzell att vara kvar till onsdagen. Polisens tekniker har på grund av hettan och brandgaser inte kunnat göra någon undersökning ännu.

Finns det några misstänkta?

–  Nej, säger Lars Franzell.