Kostnaden är för stor och nyttan för liten. Både M/S S:t Olof, som togs ur trafik för ett par år sedan när den började ta in vatten, och plåtfartyget Oden, som har en bakgrund som ingen riktigt kan redogöra för, säljs nu i vår. Och det blir inte en försäljning som dras i långbänk, det lovar Torshälla stads nämndordförande, Lars-Göran Karlsson.

– Den förste som bjuder oss den summan vi vill ha får ta över båtarna. Och då räknas egentligen bara S:t Olof, Oden går med på köpet.

En värdering har gjorts och en uppskattning har beräknats på hur mycket det skulle kosta att få S:t Olof i sjödugligt skick igen.

Artikelbild

| Oden går med i köpet för den som vill handla M/S S:t Olof. "Och försäljningen sker om ett par veckor", säger Lars-Göran Karlsson.

– Jag har fått summan 70 000 till 80 000 kronor enbart för att få den i skick igen, och sedan kostar det ungefär lika mycket att hålla med förare under en säsong.

Lars-Göran Karlsson ruskar på huvudet. Han kan inte försvara den utgiften.

– Inte när vi måste räkna med att vi ska finansiera viktiga saker som barn- och äldreomsorg.

Nu går båtarna ut på försäljning officiellt, när annonsen i Torshälla Runt lämnar tryckeriet om ett par veckor.

Artikelbild

| Det är ett väldigt ståtligt namn...

Vad står på prislappen?

– Den uppgiften har jag inte i dag, men den är värderad och jag får svaret ganska snart.

Någon annan insats för turistnäringen i Torshälla som väntar?

– Det är inget vi planerar, vi får se till att vi krattar manegen för dem som är verksamma i turistnäringen och se till att Torshälla är så vackert som någonsin möjligt så invånare och gäster trivs här.