Trafikverket: Fartkameror införs på väg 56

Trafikverket har beslutat att sex nya fartkameror ska införas på väg 56 för att öka säkerheten för trafikanterna.

Olycka på väg 56 utanför Alberga.

Olycka på väg 56 utanför Alberga.

Foto: Privat.

Alberga2019-12-08 19:48

Trafikverket har sedan 2016 utrett vägsträckan mellan Alberga och Kungsör för att höja framkomligheten och trafiksäkerheten för trafikanterna. Därför har man nu bestämt att sträckan ska få sex nya fartkameror innan år 2021. 

– Kamerorna kommer vara utspridda över hela sträckan. De kommer ligga växelvis mellan varandra på ett avstånd mellan 3-5 kilometer, berättar trafiksverkets utredare Britt Lisra. 

I nuläget får man köra i 80 km i timmen på den 14 kilometer långa sträckan. Men enligt Johanna Ekroth som bor i Stora Sundby utanför väg 56 så är många som kör för fort. 

– Vi har stora problem här. Väg 56 som är utanför vårt hus är livsfarlig eftersom de som kör inte följer hastighetsbestämmelserna. Jag har skickat in klagomål till länsstyrelsen om nedsatt hastighet men självklart välkomnar jag kameror.

Johanna Ekroth berättar också om flera olyckor som skett på vägen.  

– Vi hade en av olyckorna precis utanför vårt hus i somras. Vi bor precis vid en kurva så någon klarade helt enkelt inte av den och körde av vägen.

Christofer Pourfard Cromnow som är förvaltningshandläggare på Länsstyrelsen i Södermanland berättar att fem olika klagomål har kommit in det senaste året. 

– De flesta vill ha nedsatt hastighet men det har vi avslagit eftersom vi anser att det är trafikantens ansvar att följa reglerna. Vi utgår alltid efter trafikförordningen när vi tar beslut och vi har inte sett några dolda faror på vägarna, så därför blir det ingen nedsatt hastighet.

Karta: Kungsör
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!