– Men var och under vilka omständigheter han greps kan jag inte gå in på, säger Thomas Tellebro på polisens enhet för grova brott i Eskilstuna.

Sedan tidigare sitter två andra män, en 20-åring och en 27-åring, anhållna misstänkta för delaktighet i mordet på 41-åringen. Förhör med dem pågår men enligt Thomas Tellebro är det för tidigt att uttala sig om vad de båda männen har sagt.

För polisens utredningsorganisation kring mordet råder nu febril aktivitet. Mellan 15 och 20 utredare från såväl Eskilstuna, som länet och regionen har lånats in för att arbeta med mordutredningen.

Artikelbild

| Vem vet mer om den här bilen? En vit Ford Mondeo, årsmodell 2018 som 41-åringen färdades i på väg mot Årbyskogen där han blev skjuten.

– Man skulle väl kunna säga att det råder ett välorganiserat kaos här nu när alla uppgifter ska sammanställas. Och om jag har räknat rätt så måste en eventuell häktningsframställan lämnas in senast klockan 12 på fredagen när det gäller de två män som först anhölls, sammanfattar Thomas Tellebro.

Polisen släpper också ytterligare uppgifter om mordet och tv-programmet Efterlyst sände under torsdagskvällen ett inslag om mordet och utredningen.

Polisen är bland annat intresserad av uppgifter om den vita bil som stod parkerad på en p-plats i Årby på mordkvällen. Det är en vit Ford Mondeo av årsmodell 2018.

Bilen har koppling till 41-åringen och enligt polisen var det den han färdades i när han kom till Årbyområdet. Polisen vet dock inte om han kom i den ensam, eller om det var flera personer i bilen.

Artikelbild

| En polisman bevakar avspärrningarna i Årbyskogen (arkivbild).

Efter att han hade blivit skjuten med flera skott och förd med ambulans till sjukhuset, stod bilen kvar på p-platsen.

– Bilnycklarna hade han med sig. De hittades i anslutning till honom där han hittades, säger Thomas Tellebro.

Polisen släpper också uppgifter om att 41-åringen lämnade vänner i Hagnestahill på fredagskvällen, innan han begav sig till Årbyområdet, sannolikt för att han hade stämt möte med någon.

– Han lämnade Hagnestahill strax före klockan 20.30, säger Thomas Tellebro.