– Vi är inne i ett mycket intensivt skede just nu, nya förhör ska hållas och männen ska höras tillsammans med sina försvarare, berättar Thomas Tellebro på polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna.

Männen, en 20-åring och en 27-åring, är Eskilstunabor och är nu misstänkta för delaktighet eller inblandning i mordet på 41-åringen som sköts till döds vid ett motionsspår i Årbyskogen fredagen den 24 augusti. Enligt Thomas Tellebro är de för närvarande skäligen misstänka för inblandning i mordet (den lägre misstankegraden). Den fortsatta utredningen får visa om misstankarna mot männen kan komma att skärpas.

På vilket sätt männen ska vara inblandade kan Thomas Tellebro av utredningsskäl inte berätta, säger han.

Han vill inte heller kommentera om de gripna är samma män som man efterlyst och som ska ha observerats på en moped i omgivningen vid tidpunkten för mordet.

Misstänker ni att det finns fler personer inblandade i mordet på 41-åringen?

– Det är också sådant vi måste jobba på, säger Thomas Tellebro.

Ni har aviserat att ni ska söka i skogen och runt motionsspåren efter mordvapnet... Betyder detta att ni har hittat mordvapnet?

– Det är en sådan sak jag inte kan kommentera.

De båda männen greps vid 21-tiden på tisdagskvällen.

Har männen sagt något eller gjort några medgivanden?

– Jag kan inte säga vad de har sagt. De har blivit underrättade nu om misstankarna och ska höras när de har fått försvarare utsedda, säger Thomas Tellebro.

20-åringen och 27-åringen är nu anhållna, och enligt Thomas Tellebro är det ännu för tidigt att uttala sig om åklagaren kommer att begära dem häktade.

Senare på onsdagseftermiddagen berättar han att männen ska höras under torsdagen, tillsammans med sina försvarare.

– Vi väntar bland annat på en viss avrapportering, säger han.

Hur många är ni som arbetar med mordutredningen nu?

– Vi är 15-20 personer. Vi arbetar efter ett speciellt koncept, en speciell utredningsorganisation just nu. Vi har ju inte så många personer på grova brott, så vi har lånat in andra utredare från polishuset, från länet och från regionen, berättar Thomas Tellebro.

Polisen har ett speciellt tipsnummer för den som kan ha uppgifter att lämna om mordet i Årbyskogen den 24 augusti. Numret är: 0730/776003.