Det var på kvällen den 24 augusti i år en 41-årig man hittades skjuten i närheten av motionsspåret i Årbyskogen i Eskilstuna. Mannen visade svaga livstecken då han upptäcktes men han avled senare på sjukhuset.

Polisen inledde en mordutredning och enligt uppgifter i programmet ”Efterlyst” i TV3 ska offret även ha utsatts för tortyrliknande misshandel i samband med mordet.

Den här veckan har tre män, 20, 27 och 32 år gamla, gripits och anhållits misstänkta för inblandning i mordet.

Artikelbild

Stora delar av Årbyskogen spärrades av efter mordet den 24 augusti.

På fredagen begärdes trion häktad. Av kammaråklagare Anna Asklöfs häktningsframställan kan anas att två av de tre misstänkta kan ha lockats in i en polisfälla. I tisdags gick polisen nämligen ut med information om att man avsåg att genomföra en omfattande sökning kring brottsplatsen med hjälp av specialhundar i jakt på mordvapnet. Klockan 20.15 samma dag greps 20- och 27-åringen, misstänkta för bland annat skyddande av brottsling vid motionsspåret. Det brottet ska ha skett i tisdags.

Den 32-årige mannen greps i torsdags misstänkt för mord. Var och hur han greps vill inte polisen gå in på.

På fredagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingarna i Eskilstuna tingsrätt och både 32-åringen och 20-åringen häktades på sannolika skäl misstänkta för mord. Båda männen är Eskilstunabor, kända av polisen sedan tidigare och dömda för brott.

27-åringen, som var misstänkt för skyddande av brottsling alternativt medhjälp till skyddande av brottsling, släpptes däremot på fri fot eftersom tingsrätten inte ansåg att det fanns tillräckliga bevis för att hålla honom kvar.

Artikelbild

Tingsrätten beslutade att häkta även den 32-årige man som greps på torsdagen. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt Thomas Tellebro på polisens enhet för grova brott i Eskilstuna, fortsätter nu utredningen kring mordet för att få fram så mycket uppgifter som möjligt som kan stärka misstankarna mot de häktade männen innan åtalet ska vara väckt den 28 september.

– Vi fortsätter jobba i samma rasande tempo som tidigare säger han.

Thomas Tellebro vill inte avslöja om det kommit fram några motiv till mordet, om polisen söker efter fler misstänkta personer eller om mordvapnet har hittats.

– Det är ingenting vi kan kommentera. Vi fortsätter att hålla förhör och utreder brett, säger han.