Linda Jonsson har redan bestämt vilket parti hon vill ge sin röst till. Men när vallokalen på Stadsbiblioteket slog upp sina dörrar för förtidsröstning på onsdagsmorgonen visade det sig vara svårare än hon trott.

– Först och främst hade de inte tagit fram alla valsedlar. Det tog ungefär en halvtimme för dem att fixa allting. När jag väl fick rösta klistrade de inte igen kuvertet, säger hon.

Enligt Andreas Lindbom, valsamordnare på Eskilstuna kommun, ska inte vallokalerna öppna förrän valsedlarna är på plats. Det som ska vara framme är blanka valsedlar och valsedlar med partinamnet utan kandidater. Valsedlarna med personnamn kommer partierna själva med och tas fram vartefter de kommer in.

Artikelbild

Onsdagen den 24 augusti öppnades de första vallokalerna för förtidsröstning.

Andreas Lindbom är medveten om att förseglingen av kuverten inte har gått till som det ska på Stadsbibliotekets vallokal.

– Jag har varit i kontakt med röstmottagarna som arbetar där om att det är jätteviktigt att de förseglar kuverten, vilket de ska göra nu. Vi har haft utbildningar men det kan ibland uppstå att man har missförstått någonting, då rättar vi till det så fort vi har fått informationen, säger han.

Du som väljare behöver inte oroa dig för att din röst inte skulle räknas med. De röstkuvert som är öppna klistras igen direkt när de kommer in till valkansliet.

– De är en säker hantering kring rösterna så man behöver inte vara orolig över att någon ska få reda på vad man har röstat på eller att rösten ska komma bort, säger Andreas Lindbom.