Varnar för falska "Mello"-biljetter

På torsdag släpps biljetterna till Melodifestivalen. Men i Eskilstuna varnar man redan för falska biljetter. "Det är ett otyg", säger Micke Lönngren, evenemangschef för Destination Eskilstuna.

Biljetterna till Melodifestivalens "andra chansen" i Eskilstuna börjar att säljas på torsdag.

Biljetterna till Melodifestivalens "andra chansen" i Eskilstuna börjar att säljas på torsdag.

Foto: Arkivfoto

Eskilstuna kommun2019-10-29 20:10

Lördagen den 29 februari avgörs Melodifestivalens "andra chansen" i Eskilstuna och under torsdagen släpps de 2 700 biljetterna per föreställning (genrep, matiné och direktsändning) till musikfesten i Stiga sports arena på Ticketmasters hemsida.

Men redan nu går arrangörerna ut och varnar för falska biljetter. Detta efter att ett flertal personer hört av sig i tron om att de köpt biljetter, men i själva verket köpt biljetter från andrahandsmarknaden.

– Alla biljetter säljs via Ticketmaster och släpps på torsdag. Så det finns folk som redan har hört av sig och trott att de köpt biljetter. Men i själva verket har de köpt andrahandsbiljetter som ännu inte existerar och hela den biljettbranschen är ett otyg, säger Micke Lönngren, evenemangschef för Destination Eskilstuna som varit med och fått Melodifestivalens deltävling till staden.

Vid händelse av att man köpt en biljett från andrahandsmarknaden finns det ingen garanti för att de biljetterna är äkta.

– Vi har hört talas om att det finns ett flertal personer som blivit drabbade och de blir ju förvånade när vi sedan säger: "Nej, du har ingen biljett. Du har köpt från andrahandsmarknaden". Så vi vill gå ut med en varningsflagg om att det bara är Ticketmaster som gäller, säger Micke Lönngren.

Än så länge är det dock inte klart vilka artister som kan komma att gästa Eskilstuna för den stora musikfestivalen. 

Enda klara artisten i startfältet är Amanda Aasa (som kvalat in från "P4 nästa"), men enligt Aftonbladet ska även Victor Crone, Hanna Ferm, Jakob Karlberg och The Mamas vara några av deltagarna. 

Hela startfältet väntas presenteras i slutet av november, men exakt vilka åtta deltagare som kommer att gästa Eskilstuna står klart först efter deltävlingen i Malmö Arena den 22 februari där de två sista platserna till andra chansen tas. De andra sex platserna tas av de som slutar trea och fyra i deltävlingarna i Linköping, Göteborg och Luleå (med reservation för att årets upplägg liknar de tidigare upplagorna).

– Andra chansen är ett perfekt evenemang för oss i Eskilstuna och det kommer att bli en väldigt intim tävling i och med de 2 700 platserna. Jag tror ju att biljetterna kommer att ta slut ganska omgående, så det gäller att "hänga på låset", säger Micke Lönngren. 

Programledare för Melodifestivalen 2020 är trion Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin.

Micke Lönngren, evenemangschef för Destination Eskilstuna.
Micke Lönngren, evenemangschef för Destination Eskilstuna.
Så ser Mello-helgen ut:

Fredag 28 februari: Genrep i Stiga sports arena.

Lördag 29 februari: Matinégenrep i Stiga sports arena.

Lördag 29 februari: Familjefest på Fristadstorget.

Lördag 29 februari: Deltävlingen "andra chansen" i Stiga sports arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!