På Veterandagens 36:e år i Eskilstuna fanns tusentals veteranbilar och arrangörerna uppskattade besöksantalet till över 10 000. Överallt hördes brummande från bilarna och ibland en enstaka smäll från de gamla motorerna. För de som hade tagit sig hit från andra delar av riket fanns det en parkering för husvagnar.

Hundratals försäljare var i full gång med att sälja allt från cyklar till däck och andra prylar med några år på nacken. En som hade fyndat var Melker Lilliehorn, 23 år, från Norrköping som fått tag på ett ankare till båten och ett avgasrör.

Eskilstuna flygklubb firade 80 år och som vanligt var de på plats på flygfältet och besökare som vågade fick hoppa ner i ett av flygplanen och åka med på en tur. Piloten Patrik Sjöberg, 36 år, från flygklubben bjöd på en populär flygvisning klockan 14.

Artikelbild

Anita Petterson, 76 år, tog plats i sin mans bil. Ägaren Åke Pettersson, 80 år, berättar att det är en Opel rekord coupe, 62-årsmodell.

En lycklig besökare tog hem första pris i lotteritävlingen och det var inget mindre än en Renault megane från 2006 med coupe och panoramatak.

Anita Pettersson, 76 år, hade tagit plats i en Opel rekord coupe, som tillhörde hennes man Åke Pettersson, 80 år. Det motorintresserade paret från Skultuna hade varit besökare på Eskilstunas Veterandag minst 10 år på raken.

– Vi åker på många liknande event men det här är höjdpunkten, säger Anita Pettersson.