Utställningar av veteranfordon på två eller fyra hjul, flyguppvisningar, försäljning och specialutställning, det är några av de saker som besökare till årets Veterandag kommer att få uppleva. Ola Englund sitter i den arbetsgrupp som i snart ett år har planerat för dagen, som egentligen är två dagar, och han är förväntansfull.

– Nu är det full fart som gäller, vi ser fram emot helgen. Det är Eskilstunas kanske största evenemang, även om vi i år konkurrerar med andra händelser samma helg.

Men han är inte orolig och tror att det är olika människor som söker sig till de olika arrangemangen.

– Veterandagen är en familjefest och alla är välkomna. Vi lockar människor som är intresserade av det bilistiska området. På marknaden finns allt från bilar till traktorer och sparkar, säger han.

Totalt kommer 350 säljare finnas på plats och ett par tusen finbilar kommer ställas ut. Och förutom de markburna fordonen innehar flygplan en stor del av programmet. På söndagen firar Eskilstuna Flygklubb 80 år och kommer anordna uppvisningar med överraskningar.

I och med de många evenemang som äger rum i helgen i och runt Eskilstuna är boendefrågan ett problem för många. Men enligt Ola Englund har det löst sig för de flesta.

– Många sover i husbilar och husvagnar på veterancampingen. Sedan finns det en hel del som också sover på hotell såklart.

Klockan 14.00 på lördag drar Veterandagen i gång och redan klockan sju på söndagsmorgonen öppnar området igen. Men räkna med köer, när tusentals personer försöker ta sig till och in på området kan det bli trångt.

– Många som åker på veterandagar runt om i landet är vana. Det kan vara frustrerande för många att stå i kö men de allra flesta blir glada när de kommer in på området, säger Ola Englund.