– Kan du lova att tryggheten kommer att öka för utsatta bostadsområden i Eskilstuna?

Det finns de som redan jobbar för en ökad trygghet i Fröslunda där Mirjana Dimovska bor, som hon förklarar är ett av de områden hon vill peka på. Inom Hyresgästföreningen arbetar hon med en trygghetsgrupp som hämtar och lämnar deltagarna när de håller i aktiviteter.

– Men det räcker inte till. Vi måste få hjälp av er politiker. Hur har ni tänkt ta hand om de ungdomar som härjar på de utsatta områdena? Vad kostar det när det händer så mycket otäcka saker? Vi har alla rätt till att känna oss trygga i vårt eget land, säger Mirjana Dimovska.

Hon vill att ett antal boende i området ska anställas och utbildas som kontaktpersoner för sina grannar. Viktigast är fokus på barnen.

Mirjana Dimovska vill även se närpoliser i de utsatta områdena i Eskilstuna och hon har själv hört av sig till politikerna om sitt förslag.

– Det är en stor fråga som jag har tagit upp med både Jimmy Jansson och Stefan Löfven.

Till hennes förvåning fick hon ett svar tillbaka från båda politikerna. Men än har hon inte sett en förändring. Inför valet är hon osäker på var hon ska lägga sin röst, men hon har en uppmaning till de som ska ta sig till en vallokal i september.

– Just nu innan valet tror jag att många är osäkra och jag är en av dem. Om jag måste välja, väljer jag det minst onda. Inget parti är 100 procent och vi kan bara bli bättre. Det tar tid och det ligger på oss att välja vilken utgång till blir, så rösta rätt. Rösta för medmänniskan och folket. Sverige har ett starkt folk så länge vi håller ihop, säger Mirjana Dimovska.

– Vårt land står nu inför ett stort val. Välj för framtiden och tryggheten i vårt vackra Sverige, avslutar hon.