Klockan var 23.10 på onsdagskvällen när polisen larmades till en sommarbostad söder om Arboga.

– När polisen kom fram fanns det två personer där. En skadad kvinna och en död man, berättar Lisa Sannervik, presstalesperson hos polisen i Västmanland.

Sannervik berättar att kvinnan fördes till sjukhus och att hon fortfarande vårdas där.

Kvinnan anhölls vid 05-tiden på torsdagsmorgonen, misstänkt för mord.

Varken Lisa Sannervik, åklagaren eller kvinnans försvarare vill spekulera om bakomliggande orsaker till händelsen eller tänkbara motiv.

– Jag kan inte säga något, bara bekräfta att en person är skäligen misstänkt (den lägre misstankegraden, reds anm) för mord. Och jag kan inte säga någonting om brottsoffret. Detta är alldeles färskt och vi jobbar nu brett med utredningen, säger Eva Morén vice chefsåklagare, vid åklagarkammaren i Västerås.

Också Thomas Carlstedt, den misstänkta kvinnans advokat, är förtegen, men han betonar att han fortfarande inte har pratat med sin klient.

– Jag vet ingenting. Jag väntar besked från polisen. De ska återkomma, säger han.

Han säger också att han inte vet på vilket sätt kvinnan har blivit skadad eller om hon har skadats vid själva händelsen.

Vem larmade polisen?

– Jag vill inte gå in på vem som larmade, säger Lisa Sannervik.

Varför är ni så förtegna?

– Det är väldigt tidigt i förundersökningen. Därför vill vi inte gå ut med några detaljer. Vi kan inte heller utesluta att det finns fler gärningsmän. Därför är vi väldigt sparsamma med uppgifter, förklarar hon.

Vad händer nu?…

– Vi jobbar brett för att försöka få fram uppgifter om händelseförloppet. Det är avspärrat och vi vidtar vanliga utredningsåtgärder, säger Lisa Sannervik.

Den mordmisstänkta kvinnan vårdas alltså nu på sjukhus. Hur allvarliga hennes skador är, vill ingen uttala sig om.

– Jag tror att vi kan förhöra henne som tidigast i morgon, fredag, säger Lisa Sannervik.