Det har inte hunnit gå ens en månad sedan ”Eskilstunarevyn 2.0 – den senaste uppdateringen" gjorde sin sista extraföreställning. Men Mathilde Stavehaug och regissören Anders Stark är redan i gång och planerar inför den uppsättning som har premiär på årets nyårsafton i december.

- Revyn fyller 30 i år och det är stort. Därför har vi en rad överraskningar på gång. Dessutom vill vi involvera Eskilstunaborna och bjuda intill en skrivartävling. Vi är övertygade om att det finns massor av duktiga skribenter därute och hoppas nu att de ska höra av sig med idéer och bidrag till oss.

Humor, allvar, sketcher, sånger - Eskilstunarevyn är intresserad av allt.

Artikelbild

"Vinnande bidrag sätter vi upp i nästa revy", säger Mathilde Stavehaug, VD och bas för Eskilstunarevyn.

‒Lokala inslag och skämt är välkomna, men det är absolut inget krav. Man kan skriva ensam eller tillsammans med andra. Nationellt, internationellt eller riktigt närodlat - vi kommer att läsa allt som skickas in. Rekommenderad längd är två-fem minuter. I övrigt inga som helst gränser.

Något Mathilde Stavehaug dock är noga med att påpeka är att de som skickar in texter måste kunna intyga att de själva äger upphovsrätten. Att gå ut på nätet och planka av det någon annan har skrivit går förstås inte för sig.

Vinnande bidrag kommer att sättas upp och ingå i årets 30-årsjubilerande revy. Deadline är första juni i år.

Mathilde Stavehaug är mycket nöjd med sin första säsong som ansvarig för Eskilstunarevyn.

‒Vi har fått en härlig respons. Sålt bra och haft helt utsålt under många av revykvällarna. Visst var det lite nervöst innan vi visste hur vår uppsättning skulle tas emot, men allt gick över förväntan.

Till nästa revypremiär har Mathilde Stavehaug hunnit fylla 22. Och hon ser fram emot ännu en nyårsafton med jobb upp över öronen.

‒Det var sådan perfekt stämning nu i år. Vi kände oss uppskattade och hann precis lagom spela färdigt tills fyrverkerierna satte i gång här i Eskilstuna.