Under fyra dagar har revy-SM ägt rum i Halmstad med 300 revydelegater. Många av dem har varit med och tävlat i de fem klasserna som SM kretsar kring; sång och musik, sketch, monolog, lokalt nummer, och dans och rytm.

Eskilstunarevyn som direktkvalificerade sig till finalen deltog i kategorin dans och rytm.

Förra året tog Mathilde Stavehaug över revyn. Det var när hon tillsammans med sina medarbetare skulle planera inför årets produktion som idén över dansnumret växte fram.

– Det första numret som vi bestämde var det här hoverboard-dansnumret. Det skulle bli spektakulärt och magiskt om vi skulle få till det. Senare under föreställningarna som vi hade nappade folk på dansen. De hade aldrig sett något liknande. Sedan skickade vi in dansnumret till revy-SM och blev direktkvalificerade till final. Vilket är en stor ära, säger Mathilde Stavehaug.

När prisutdelarna läste upp att 2018 vinnare i revy-SM, i dans och rytm är Eskilstunarevyn brast det för deltagarna.

– Det var skratt, tårar och skratt. Det är så mäktigt, att få vinna det här. Det är sådan sjuk svårighetsgrad på alla nummer och det är verkligen de bästa i hela Sverige som gör upp om det här. Att vi vann är helt fantastiskt, säger Mathilde Stavehaug.

Att stå på hoverboard och utföra ett dansnummer samtidigt har inte varit det lättaste för dansgruppen. Ingen av dem hade tidigare stått på en och nu skulle de även sitta, ligga och dansa tillsammans med hoverboarden. En hoverboard fungerar som en segway fast utan handtag.

– Det är en enorm hög svårighetsgrad på vårt dansnummer. Ingen hade stått på en hoverboard tidigare så det var en process att bara känna sig trygg och våga ta ut svängarna. Man brukar säga att man måste lägga ned tiotusen timmar för att bli riktigt bra på något. Det här är verkligen ett sådant nummer. Vi har ramlat av många gånger, men det var det värt. För nu kan vi säga att vi är svenska mästare, säger Mathilde Stavehaug.

Guldmedaljen gav inte bara ett leende på deltagarnas läppar, utan även ny energi inför revyns 30-års jubileum.

– Det är en boost för oss det här, vi har fått en extra kick inför årets produktion och 30-års jubileum. Vi kommer att fortsätta att tävla och ambitionen är att ställa upp igen nästa år, säger Mathilde Stavehaug.