Unga, okända men begåvade Hollywoodskådespelaren Megan (Christine Evangelista) går på audition för en roll mot megastjärnan Kyle West (Josh Henderson). Det sprakar mellan dem och hon får rollen. Men snart byts kontraktet ut mot ett annat. I stället för att spela i filmen ska Megan agera flickvän och senare gifta sig med Kyle.

Megan är redan förälskad i Kyle, så hur ska hon kunna tacka nej, när arrangemanget dessutom omfattar en rejäl summa pengar, ett liv i lyx och en skjuts i karriären? I medierna är "Kygan" redan ett begrepp, och rollerna börjar rulla in.

Men allt är förstås för bra för att vara sant. I bakgrunden lurar The Institute for a Higher Mind kallat "Institutet", vars ledare Terence har total makt över Kyle, hans karriär och numera även Megan. Och vem kan vara säker på att proffsskådisen Kyle verkligen är så där helyllefin egentligen?

Artikelbild

Christine Evangelista spelar huvudrollen i tv-serien "The Arrangement". foto: Jordan Strauss

Tv-serien "The Arrangement" (E! och HBO Nordic) blinkar lite mot verklighetens Tom Cruise och hans koppling till Scientologi-rörelsen, men intrigen duger gott utan spekulationer om levande kändisar. Arrangerade äktenskap är ju tyvärr ett mänskligt påfund som varit aktuellt i alla tider. Trots det tycker jag att tv-serien "The Arrangement", som just nu är inne på andra säsongen hos HBO Nordic, har tappat styrfart efter den spännande inledningen.

Vartenda avsnitt ser likadant ut. Alla karaktärer går runt och frågar varandra hur de mår. Där emellan filmas de halvfigur medan de står stilla och ser dystra, ondskefulla eller fundersamma ut.

Själv hade jag velat se en fördjupning av hur arrangemanget i sig och mediernas ständiga fokus på och spekulationer om "Kygan" påverkar Kyles och Megans liv. Eller att det händer något i serien över huvudtaget.