David och Simon Michele öppnar nytt: "Satsar rejÀlt!"

1994 fick David Michele sin första praktikplats pÄ Kings i Flen. Nu har han köpt samma fastighet och till helgen öppnar Devido. Den nya verksamheten Àr uppkallade efter honom sjÀlv och ska drivas av hans Àldste son Simon Michele.

David och Simon Michele ser fram emot att fÄ börja laga mat i köket pÄ nya Devido i Flen.

David och Simon Michele ser fram emot att fÄ börja laga mat i köket pÄ nya Devido i Flen.

Foto: Matilda Lantz

Flen2021-04-13 19:05

Han hade egentligen ingen direkt plan nÀr han köpte fastigheten pÄ Södra kungsgatan. Den var till salu och riskerade att konkurrera med TrÀffpunkten som han driver sedan mÄnga Är tillbaka.

– Sedan kom Simon med den hĂ€r idĂ©n och vi bestĂ€mde oss pĂ„ att satsa rejĂ€lt, sĂ€ger David Michele.

"Jag började hÀr som praktikant som 16-Äring. Nu Àr jag tillbaka pÄ den hÀr! Jag började hÀr och jag hoppas att jag slutar hÀr", sÀger David Michele.
"Jag började hÀr som praktikant som 16-Äring. Nu Àr jag tillbaka pÄ den hÀr! Jag började hÀr och jag hoppas att jag slutar hÀr", sÀger David Michele.

David och Simon Michele har funderat en hel del pÄ om den nya verksamheten kommer att konkurrera med TrÀffpunktens. Men Àven om de bÄda har pizza och kebab pÄ menyn Àr Devido fokus ett helt annat. HÀr satsar de pÄ sÄ kallad smashed burgers pÄ högrev och kolgrillsrÀtter.

– Vi Ă€r noga med att allt kött ska vara svenskt och att rĂ„varorna Ă€r fĂ€rska. Vi har fem dressingar pĂ„ menyn som vi gör sjĂ€lva frĂ„n grunden, sĂ€ger Simon Michele.

Simon Michele Àr restaurangchef pÄ Devido i Flen.
Simon Michele Àr restaurangchef pÄ Devido i Flen.

Planen Àr att hÄlla öppet bÄde för lunch och middag, givetvis anpassat efter rÄdande coronarestriktioner. FrÄn TrÀffpunkten erbjuder de hemkörning, vilket Àven kan bli aktuellt frÄn Devido.

Deras gemensamma dröm Àr att Devido ska leda till ytterligare franchiseetableringar.

– Vi vill sprida konceptet med vĂ„ra dressingar och burgare, sĂ€ger David Michele.

Snart ska kolgrillen pÄ Devido förhoppningsvis gÄ varm.
Snart ska kolgrillen pÄ Devido förhoppningsvis gÄ varm.

Sedan pandemin slog till har David Michele upplevt en tydlig stöttning av de lokala smÄföretagen frÄn kommunen. Det har fÄtt honom att tÀnka i samma bana. DÀrför har han enbart anlitat lokala hantverkare för helrenoveringen av restaurangen.

– Det Ă€r win-win för Flen, sĂ€ger han.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om