Nu är det två par som gäller på golfrestaurangen

I fredags slog restaurangen på Norrtorps golfbana upp sina dörrar för säsongen. I köket står en ny kvartett med diger erfarenhet i branschen.

Golfrestaurang-140422-fle-db-1.jpg

Golfrestaurang-140422-fle-db-1.jpg

Foto:

Flen2014-04-23 06:00

Förra säsongen drev Musse och Lottas kök restaurangen på Norrtorps golfbana, när restaurangen i fredags hade premiär för säsongen var det med nya ansikten bakom disken. Paren Linda Bläsung och Robin Persson samt Martin Eriksson och Frida Vidén utgör Ceszlans mat.

– Vi har velat starta någonting tillsammans länge, men har inte hittat något bra tillfälle tills nu, säger Frida Vidén som har jobbat i restaurangbranschen i 15 år, bland annat på Loftet i Flen för ett antal år sedan.

Martin Eriksson kommer kombinera jobbet på Norrtorp med rollen som restaurangchef på Hedenlunda slott. Robin Persson däremot lämnar köket på Hedenlunda för att satsa allt på golfrestaurangen. Linda Bläsung har bland annat erfarenhet från restaurangjobb i Sälen.

Efter att ha pratat med Mustapha Sellidj, ena halvan i Musse och Lottas kök, om restaurangverksamheten på Norrtorp slog kvartetten till. Och nyckeln till framgång har de klart för sig.

– Vi vet hur vi vill ha det och grunden är att laga god mat och göra det ordentligt, säger Robin Persson.

Husmanskost är huvudspåret, efter att ha gjort en undersökning fick kvartetten klart för sig att vissa saker har en given plats på menyn för en golfare.

– De kräver en golfburgare och fläsk med löksås samt raggmunk ruckar man inte på, säger Frida Vidén.

Utöver det finns det planer på att införa söndagsstek och grillkvällar. Att mätta hungriga golfmagar är en sak, att få andra Flensbor att ta sig ut till golfrestaurangen för att äta är en större utmaning.

– Det gäller för oss att göra det så bra så att folk vill åka ut hit och äta, det åker ut ganska mycket folk redan som det är. Målet i år är att få allt att fungera och sprida restaurangens rykte, säger Robin Persson som hoppas att golfrestaurangen kan få sommarkrogsstämpel.

Hur är det då med kvartettens golfkunskaper?

– Ingen av oss har grönt kort. Robin och jag har spelat lite pay and play med blandat reslutat, säger Martin Eriksson.

– Det kanske är dags att börja nu, konstaterar Frida Vidén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om