Thu Dao Àr redo för premiÀröppning

Kebabgrillen Àr bytt mot wok-spis och en stor kyldisk som ska rymma dagsfÀrska matlÄdor Àr pÄ plats. Den 1 mars gÄr Thu Daos dröm i uppfyllelse nÀr hon Àntligen ska vÀlkomna kunder till sin egen restaurang.

Sushi, nudlar och fÀrska vÄrrullar Àr nÄgra av rÀtterna pÄ menyn.

Sushi, nudlar och fÀrska vÄrrullar Àr nÄgra av rÀtterna pÄ menyn.

Foto: Matilda Lantz

Flen2022-02-27 14:02

Dagarna innan öppning har varit brÄda. Inköp, iordningstÀllande och fler inköp har stÄtt pÄ att göra-listan. Men Thu Dao har inte behövt slita sjÀlv och kommer inte heller att göra det nÀr restaurangen Dao öppnar för allmÀnheten pÄ tisdag. Under de tvÄ första veckorna har hon extra hjÀlp av sin svÀgerska och dotter.

– Det hĂ€r var inte vad jag hade tĂ€nkt för min semester, men det Ă€r hennes dröm, sĂ€ger dottern Ann Jonsson, som till vardags arbetar som medicinteknisk ingenjör för ett lĂ€kemedelsbolag.

Thu Dao hoppas att hennes tidigare stamgÀster ska hitta till den nya restaurangen i Flen.
Thu Dao hoppas att hennes tidigare stamgÀster ska hitta till den nya restaurangen i Flen.

Sedan hon stÀngde ner sin hemmaverksamhet har en rad stamkunder vÀntat pÄ att fÄ Àta Thu Daos mat igen. Nu hoppas hon att de hittar till restaurangen nÀr den öppnar.

– Alla sĂ€ger att Flen Ă€r sĂ„ litet, men jag tĂ€nker att om jag har bra mat sĂ„ kommer kunderna att komma hit. Jag kan sjĂ€lv Ă„ka lĂ„ngt om jag lĂ€ngtar efter god mat, sĂ€ger hon.

Thu Dao Àlskar stark mat, men det hon serverar gÀsterna Àr desto mildare med hennes mÄtt mÀtt. "Vill man ha starkt, sÄ Àr det bara att sÀga till", sÀger hon.
Thu Dao Àlskar stark mat, men det hon serverar gÀsterna Àr desto mildare med hennes mÄtt mÀtt. "Vill man ha starkt, sÄ Àr det bara att sÀga till", sÀger hon.

Hon visar upp sin meny, som Àr fylld av traditionell vietnamesisk mat och sushi. Dessutom lovar hon att byta ut rÀtter dÄ och dÄ samt att utbudet av fÀrdiga matlÄdor kommer att vara mycket varierat.

– Jag tror att det blir succĂ©!

Ann Jonsson tror ocksÄ pÄ matlÄdorna, som ska innehÄlla mat anpassad för senare uppvÀrmning och som fÄr svalna innan det lÀggs i portionslÄdor för att undvika kondens.

– HĂ„llbarheten Ă€r lĂ€ngre Ă€n man tror och vi kommer alltid strĂ€va efter att laga lagom mĂ„nga, lite i taget, sĂ„ det alltid Ă€r fĂ€rskt och varierat.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!