Tillbaks till gamla modellen

Mecit Özturk försökte sig förra året på att driva nattklubb på Mozzarella i Flen. Men det var svårt att locka besökare och nu väljer Mecit Özturk ett nytt, eller ska man kanske säga gammalt, koncept.

Flen2016-04-22 05:00

Mecit Özturk har drivit Mozzarella i Flen i elva år. Förra året valde han att lägga ned lunchverksamheten och istället satsa på att driva nattklubb.

– Jag trodde att det fanns utrymme för att vi blev ensamt ställe när Amazon och Liquid stängde. Jag fick också tillstånd att ha öppet till två på natten och tänkte att det var läge att satsa, berättar Mecit Özturk.

Men han upptäckte att det var svårt att dra folk till en klubb.

– Flen är så litet så det fungerar inte med klubb. Trubadur, band, karaoke och temakvällar fungerar däremot.

Därför byter Mecit Özturk nu inriktning och satsar på det sistnämnda på helger och en del onsdagskvällar i sommar. Därutöver kommer restaurangen åter att servera lunch varje dag samt mat på helgerna. Det blir svensk husmanskost, turkiska rätter och pizza.

Mecit Özturk har tagit in en kompanjon, Yusuf Yildiz, och en kock vid namn Selahatlin Ciftci.

– Innan har det varit svårt att själv ha ansvar för allt.

Mecit Özturk planerar att öppna Mozzarella i den nya regin i maj. Nu väntar han bara på att få alla tillstånd klara.

Frågan är då vad som gör att Mecit Özturk orkar göra en ny satsning i Flen.

– Jag har byggt upp mycket här. Verksamheten har varit mitt hem. Många Flensbor vill att jag ska vara kvar här. De ger mig energi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om