Flens kommun har stängt av både Tallsjöbadet i Hälleforsnäs och Orrestaö-badet i Flen. Tekniska förvaltningen fick meddelande från räddningstjänsten på onsdagskvällen om att en liten flicka hade slagit upp foten när hon badade vid Orrestaö. Både på stranden och på sjöbottnen fanns krossat glas.

Under torsdagsmorgonen fick Flens kommun information om att även ett barn hade fått en stickskada på hälen och en sårskada på benet när barnet badade vid Tallsjöbadet i Hälleforsnäs.

– Jag tyckte inte att det fanns så många andra alternativ än att stänga av baden och informera om att baden har stängts. Man ska kunna bada tryggt och säkert på de kommunala baden. Det är jätteviktigt, säger Anna Dejerud, teknisk chef på Flens kommun.

Personal från Flens kommun har plockat upp det glas de har kunnat från strandbottnen och stranden.

– Nu inväntar vi dykare som ska söka av bottnen, säger Anna Dejerud under torsdagsförmiddagen.

Hon säger vidare att kommunen kommer at meddela på sin hemsida och via sociala medier när baden har öppnats igen.

På kommunen vet man inte när glaset har slängts vid Orrestaö-badet.

– Vi vet inte om det är nykrossat. Vid Tallsjöbadet är vattnet så mörkt så där har vi inte samma sikt. Vi vet inte om någon medvetet har stuckit ned föremål där eller om det bara är otur att ett barn har stuckit sig på ett snäckskal eller en rot. Men eftersom vi har haft en incident vid Orrestaö tar vi hellre det säkra före det osäkra och reder ut vad som har hänt. Händelserna behöver inte ha ett samband.

Har det varit likande händelser tidigare år?

– Jag har inte jobbat som chef tidigare somrar, men som boende i Flens kommun har jag inte varit med om att baden har stängts.