Utmärkelsen gick till Teater Klämman som på söndag får motta ett plakat och blommor som bevis på gott arbete med att gå även de gäster som föredrar alkoholfritt väl till mötes.

‒Vi la ut en blänkare på vår Facebooksida i våras där vi ville ha in bedömningar på den bästa alkoholfria krogen som inte bara hänvisar till Coca Cola och sodavatten utan har vin, öl och goda drinkar utan alkohol, säger Bengt Nilsson, ordförande i IOGT/NTO-föreningen i Flen.

Föreningen, som har ett 70-tal medlemmar, fick in drygt 20 svar.

‒Teater Klämman fick överväldigande många röster, det var nästan enhälligt. Några tyckte Systembolaget var bäst men de är inte riktigt en krog, säger Bengt.

‒Vi gör det nästa år igen, kanske att några krogar gör något extra för att komma med på listan, säger Bengt som var den som kläckte idén om omröstningen.

‒Det är första gången vi gör det. Föreningslivet i Sverige är inte roligt, medlemmarna minskar och i IOGT har vi över 66 år i medelålder. Så vi måste profilera oss utåt och visa att vi existerar och hitta olika sätt att visa upp oss, det här var ett sätt.