Det var i lördags förra veckan som polisen påträffade den avlidna mannen, efter att anhöriga larmat om att de inte kunnat nå mannen på flera dygn.

På grund av omständigheter på platsen där den avlidne påträffades samt skadornas omfattning och karaktär, inledde polisen snabbt en förundersökning om misstänkt mord.

I veckan genomfördes obduktionen av den avlidna mannen, som enligt polisen var mellan 50 och 60 år gammal. Men dödsorsaken har fortfarande inte kunnat fastslås. Mannen ska ha avlidit minst två dygn innan polisen fann honom, vilket försvårar arbetet med att ta reda på varför han dog.

– Det är svårt för dem att se och kunna ge några tydliga svar än. Han avled minst två dygn innan han hittades, det är det rättsläkarna kan säga i nuläget, säger åklagare Fredrik Beijar.

Nu väntas svar från prover som ska analyseras för att kunna ge ett säkrare svar.

– De har tagit prover och annat som de ska analysera och kika på, så det kan komma ett säkrare svar senare. Man tittar bland annat på förändringar i vävnader, det är mikroskopiska undersökningar.

Utredningen rubriceras fortfarande som misstänkt mord, men i dagsläget finns ingen frihetsberövad. Den man i 35-årsåldern som tidigare anhölls i anknytning till händelsen, men släpptes på fri fot i brist på bevis, är inte avskriven i utredningen.

– Vi låter utredningen fortsätta som om det vore ett mord och ska höra människor och så får vi se vad rättsläkaren säger senare, säger Fredrik Beijar.