SCB publicerade i början av året en medborgarundersökning. Enligt undersökningen är Flens kommun Sveriges sämsta att bo i. Det håller inte Emilia Utter och Elin Asplund med om och nu vill de motbevisa undersökningen. I artikelserien ”Flen upp till bevis” följer Eskilstuna-Kuriren de båda Flensborna på deras upptäcktsfärd genom kommunen. Hittills har de testat att åka långfärdsskridskor, handlat second hand och ätit en hejdundrande meny av semlor ute på Grindas gårdscafé.

Emilia Utter är uppväxt i Fornbo i Flens kommun, men har bott i Stockholm, Vadstena och London. Nu bor hon återigen i Flen. Elin Asplund kommer från Dalarna och har tidigare bott i Hedemora, Kvicksund, Stockholm och Leksand innan hon slog sig ner i Flen.

Det går att följa Emilia Utter och Elin Asplunds upptäcktsfärd av Flen på deras instagramkonto Sverigesvarstakommun.

Artikelbild

Bowling och fika får bra betyg

"Flens bowlingcafé har nyligen fått nya ägare som har gett lokalen och stället ett nytt liv. Första gången vi ska besöka bowlingcaféet missförstår vi öppettiderna. Men dagen därefter klär vi för andra gången upp oss i våra bowlingoutfits och sätter i stora ringar i öronen, allt för att få en helgjuten upplevelse. Vi ger oss av till stället i en hurtig ”upp-till-bevis”-anda och möts av ett bekant välkomnande pling i dörren men i övrigt är det mycket som är annorlunda.

Charmiga prylar som andas vintage och en amerikansk stil smyckar caféet. När vi slår vi oss ned för en bit fika blir vi till vår glädje bjudna på farligt goda toscakakor som blivit över i bakningen. Något som skulle kunna likna en muta, men några kakor är inte oss emot. Vi går igenom den obligatoriska prövningen av skor och ger oss ut på de halkiga banorna. "

Emilia, betyg: 3/5

Jag ska vara ärlig och berätta att jag personligen inte är det största fanet av bowling, men det mysiga caféet och stämningen förhöjde verkligen upplevelsen. Personalen var avslappnad och trevlig och själva bowlingen fungerade som den skulle. Det är ett ställe där man skulle kunna föreställa sig Sandy och Danny sitta och smutta på milkshake tillsammans. Något som tyvärr saknades på menyn. Det är helt klart ett passande ställe att bjuda med hela sitt ”Grease”-gäng på och caféet är fortfarande helt rätt för en sväng förbi efter lite plaskande i simhallen. Jag uppskattar att de även har sitt eget fika som smakade utmärkt.

Elin, betyg 3/5

Flens Bowlingcafé är en ganska vanlig bowlinghall med ett inbjudande café. Det var roligt att bowla och det verkar vara ett populärt ställe att gå till. Bowlingcaféet är ett bra uteställe att besöka tillsammans med t.ex. kompisgänget eller familjen. Det är också kul att det finns så många olika erbjudanden för olika aktiviteter så som barnkalas och middagar. Den som gillar att bowla eller att bara umgås med sina vänner kommer definitivt att tycka om detta ställe.