I dagsläget finns det nio skyltar runt om de större orterna i Flens kommun. Fyra stycken finns runt de olika infarterna i Malmköping, tre finns i Flen, samt har Hälleforsnäs och Sparreholm har var sin.

– Skyltarna behövs rustas upp därför har vi nu tagit bort alla skyltar och väntar nu på att de nya ska bli klara. Skyltarna kommer alla ha nya och olika motiv men gemensamt kommer de ha kommunvapnet och hjärtat, säger Carla Swenson som är samordnare för bygd och ort i balans.

Förutom de gamla skyltarna som nu ersätts kommer även de mindre orterna få skyltar i kommunen. Bland annat kommer det komma skyltar i Vadsbo, Skebokvarn, Mellösa och Bettna.  Även Hälleforsnäs och Sparreholm kommer att få fler skyltar så att alla infarter är täckta.

– Vi har precis tagit ner och skrotat de gamla skyltarna. Vi har tänkt att byta ut alla samtidigt så det är svårt att svara på exakt när de nya skyltarna kommer att bli färdiga men får förhoppning är innan den 30:e april 2020. 

Vad kommer det kosta?

– Vi vet inte vad det kommer att kosta eftersom det handlar om hur mycket arbete och vad tryckarken tar, så exakt summa kommer vi inte veta förrän det är färdigt.

Varför byter ni ut skyltarna?

– Skyltarna har bland annat bleknat mycket på grund av väder och vind. Vi trycker därför om alla skyltar så att de får samma datum med samma livslängd.

Hur länge kommer skyltarna hålla?

– Vi har räknat med fem år, sen får vi göra samma process igen.