Flens kommun får lånecyklar vid tågstationen

Nästa år kommer kommunen erbjuda lånecyklar på ett enklare sätt än tidigare. Cyklarna kommer att hittas vid tågstationen och kommunen jobbar nu aktivt med en hållbar handlingsplan.

Cyklist med ryggsäck och cykelhjälm.

Cyklist med ryggsäck och cykelhjälm.

Foto: Magnus Andersson/TT

Flens kommun2019-10-21 15:37

Att införa ett bättre lånecykelsystem är något som är aktuellt i Flen. Tidigare har det funnits fyra lånecyklar att hyra på turistbyrån i kommunen men det har varit låg efterfrågan. Turistbyrån har enligt kommunstyrelsen brustit i sin marknadsföring kring cyklarna och därför föreslår nu kommunstyrelsen att lånecyklarna ska ingå i cykelprogrammet. 

– Jag håller med om att det har varit låg efterfrågan. Vi har inte tänkt på att marknadsföra cyklarna på vår hemsida men det är absolut någon vi kan införa till nästa år, berättar Elisabeth Holmberg som är turistinformatör på Flens Turism. 

Enligt kommunen så kommer det bli lättare att få tag på en lånecykel från och med nästa år. Det har också varit diskussioner kring eventuella garage som ska byggas åt cyklarna. 

– Vi kommer ta fram en handlingsplan nu för att konkret se vad som ska göras, tanken är att de ska bli ett lånecykelsystem som sköter sig själv där man ska kunna betala med bland annat betalkort, berättar Josefin Smeds som arbetar som Miljöstrateg hos Kommunledningsförvaltningen.

Kommunstyrelsen som hade möte den 14 oktober föreslog också att lånecyklarna ska ingå i kommunens cykelprogram som är till för att öka kommunens cykeltrafik. Beslutet kring om lånecyklarna kommer att ingå i programmet kommer presenteras den 31 oktober på nästa kommunstyrelsemöte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!