Det var strax innan påsk som den lokala fotoklubben fick nys om omröstningen och bestämde sig för att starta ett Instagramkonto som motreaktion. Kontot används i syfte att publicera foton på staden och visa dess skönhet.

– Flen är en vacker stad. Allt handlar om vad man fokuserar på, det lär man sig ganska snabbt när man håller på med foto, säger klubbordföranden Hanna Nordin.

Även om Hanna Nordin personligen håller med om att alla byggnader i staden inte är vackra, tycker hon inte att det innebär att staden är ful, och menar att omröstningen därmed är missvisande.

– Det är som att titta ut i trädgården. Står man och tittar i komposten varje dag så kanske man tycker att trädgården är ful. Jag tittar inte i komposten. Det finns vackra byggnader i Flen också, säger hon.

Klubbkamraten Cerese Andersson är av samma åsikt.

– Är man negativ så ser man negativt. Det är tråkigt att man har en omröstning där det negativa sätts i fokus, säger hon.

Nu vill klubben uppmana Flensborna att skicka in bilder på Flen till kontot eller dela bilder med hashtagen FinaFlen för att tillsammans visa att staden är vacker.

– Det gäller hela Flen med omnejd, vi vill skapa en samling av fina bilder på Flen för att visa alla vackra sidor. Fokusera på det fina och hjälp oss att visa och sprida hur fint det är, säger Cerese Andersson.

Arkitekturupprorets omröstning avslutas den 21 oktober, men fotoklubben kommer fortsätta att publicera bilder på Flen framöver.

– Tanken är att fortsätta och även driva en Facebooksida med samma namn, säger Hanna Nordin.