I huset i Flen har gruppen samlats för att repetera inför den kommande sommarturnén. Förra året hade Fröken Elvis nästan 40 spelningar och det här året blir det lika mycket.

‒I sommar har vi 18 spelningar och totalt har vi 40 inbokade framför oss, säger trummisen Maria Olsson.

Fröken Elvis består av fem medlemmar som alla träffades under sin tid på Musikhögskolan i Stockholm. Då blev de den första gruppen att översätta Elvislåtar till svenska.

Artikelbild

Josefin Berge, Sanna Andersson, Lisa Bodelius, Camilla Fritzén, Maria Olsson samt inhoppare Anneli Strindberg, utgör tillsammans Fröken Elvis. På lördag spelar de klockan 15 samt 19 på Teater Klämman.

Den första skivan, "Elvis på svenska", släpptes under 2015.

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vb3Blbi5zcG90aWZ5LmNvbS9lbWJlZD91cmk9c3BvdGlmeTphbGJ1bToyT3ViNFdPU3RQUk9ab2QyZEZBWTI5IiB3aWR0aD0iMzAwIiBoZWlnaHQ9IjM4MCIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93dHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4="]

‒Den gick faktiskt väldigt bra och vi har sålt några tusen skivor, som är mycket i dagens mått mätt, då inte så många köper skivor längre, säger sångaren Camilla Fritzén som även översätter texterna.

Skivan som de nu kommer ut med kallar gruppen för "Kungen & Vi". Den är lite annorlunda från den första skivan.

Artikelbild

‒Skillnaden här är att den utöver covers på låtar av Elvis innehåller några av våra egna, berättar Sanna Andersson.

I ett och ett halvt år har Fröken Elvis arbetat med den kommande skivan och under arbetet fick de själva idéer på låtar.

Artikelbild

Sanna Anderssons hus i Flen är bandets favoritplats att repetera på.

‒Vi fick så mycket inspiration när man läste texter av honom och av det kom det fram några egna, berättar Josefin Berge som spelar gitarr.

Gruppen har varit i Flen tidigare och på Teater Klämman, utanför Mellösa, blir det fjärde spelningen.

‒Det är som en dröm att komma till Flen. Vi kan stänga av allt annat och bara vara tillsammans - äta god mat och fokusera på att jobba hårt med musiken, säger Camilla Fritzén.

Utöver spelningar i Sverige kommer gruppen nu också att sprida sin musik utanför landets gränser.

‒Vi inleder faktiskt vår turné i Åminne Folkpark som ligger i Finland, säger Sanna Andersson och Maria Olsson fyller på:

‒Sedan kommer vi även spela i Nordens hus som ligger på Färöarna. Det ser vi verkligen fram emot.