Med sina drygt 200 anställda är GB Glace en av de största arbetsgivarna i Flen. Majoriteten av den glass som GB Glace säljer tillverkas i Flen. Nu vill företaget utöka sin verksamhet i staden, i ett samarbete med Flens kommun.

Planen är att öppna ett glasscafé och en butik för outletförsäljning av glass i Godsmagasinets lokaler vid järnvägsstationen i Flen. En lekhörna i anslutning till caféet, finns också i det förslag som presenterats.

– Tanken är att det ska bli ett besöksmål, framförallt sommartid och även göra nytta för Flen som Sveriges glassigaste stad, säger Mikael Larsson, näringslivschef i Flens kommun.

Utställningslokaler, som kan användas för att berätta om GB Glaces historia och andra utställningar, kan också bli aktuellt.

– Så småningom tänker vi att man kanske också kan få in lokala hantverkare som säljer sin korv och skinka och allt vad det är, säger Mikael Larsson.

Men ännu är det inte helt säkert att projektet blir av. Lokalerna där man vill driva verksamheten ägs av Flens kommunfastigheter AB, och just nu väntar man på ett bygglov.

– Presidiet har fått godkänt men beslut om bygglov ska tas den 19 mars. Det är lite spännande.

– Man kan inte göra något innan bygglovet är klart, men man förhandlar fram ett hyresavtal. Vi jagar en entreprenör som ska kunna driva det och GB kommer att utsmycka det efter sitt koncept, säger Mikael Larsson.

På näringslivskontoret, ser man bara positivt på det eventuella samarbetet, som man tror kan ha stor nytta för besöksnäringen i staden. Om allt går som tänkt, satsar man på att kunna öppna verksamheten under Fest i Flen, den 17:e maj.

– Drömmen är att det ska öppna i samband med det, så det är lite bråttom. GB har haft sin glass under Fest i Flen tidigare, men då har det varit vid skolan och Sveaparken. Nu vill man vara i egen lokal, säger Mikael Larsson.