Inför valet 2018 stod Christine Hallinder från Sparreholm på fjärde plats över Sverigedemokraternas namn till kommunfullmäktige i Flen. Nu är hon vald till partiets gruppledare på orten, en post som hon tillträdde nu i oktober.

– Det känns jättespännande, det finns mycket att jobba med i Flen och vi har många nya medlemmar. Så det känns bra, säger Christine Hallinder (SD) om sin nya roll.

För Christine Hallinder (SD) är frågor rörande trygghet och skola de absolut viktigaste. Just nu ligger dock fokus på att komma i gång efter valet.

Artikelbild

Göte Nilsson lämnar sin roll som gruppledare för SD.

– Det är fullt upp med att tillsätta nämnder och kommunfullmäktige, så just nu ligger fokuset där. Sen hoppas vi kunna ta tag i socialnämndens extrema underskott, det är oroväckande och något alla politiker i Flen måste se till att lösa, säger hon.

Christine Hallinder bor på landet och är en tvåbarnsmamma med fyra hundar. Hon gav sig in i politiken och i Sverigedemokraterna för två år sedan. Vem som tar över hennes förra post som ordförande för SD i Flen återstår att se.

– Jag kommer att ha kvar ordförandeposten tills en ny kan utses på årsmötet i januari 2019, säger Christine Hallinder (SD).

Chistine Hallinder sitter just nu som ledamot i barn, utbildnings- och kulturnämnden i Flens kommun.

Göte Nilsson (SD), som nu avgått, lämnar dock inte politiken utan kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige för partiet.

– Jag kommer att fortsätta verka i partiet, men valde att lämna gruppledarpositionen av egen vilja. Vi har alla varit överens om att vi vill föryngra partiet och därför överlämnade jag min post till Christine Hallinder, säger Göte Nilsson (SD).

Göte Nilsson har varit gruppledare för Sverigedemokraterna sedan förra valet år 2014.