Nu har det gått drygt två veckor sedan familjen Kullberger, med sina två barn, flyttade från Sundbyberg i Stockholm till sitt - och inredningsbutiken Telling Stories – nya hem i Mellösa. Henrik eller Jessica Kullberger är båda uppvuxna i Stockholm, men kände för att det var dags att lämna storstaden.

– När vi bestämde oss för att flytta från Stockholm och bo lantligt för mer kvalitetstid, tittade vi egentligen på flera alternativ. Men vi fastnade för Mellösa, det är jättefint här, säger Henrik Kullberger.

I drygt fem år drev familjen fysisk butiksverksamhet i Stockholm. Men under det senaste året gick de över till webbaserad butiksverksamhet, vilket de nu kommer att fortsätta med från Mellösa.

– Under 2018 har vi bara haft webbutik och det fortsätter vi med nu. Vi har flyttat hit allt, det finns gott om plats och skulle man vilja utveckla verksamheten finns det också goda möjligheter till det här i Mellösa, säger Henrik Kullberger.

Butiken Telling Stories erbjuder ett brett sortiment av industriell inredning och unika möbler och inventarier från Indien, som familjen till stor del ritar och skissar själva. Själva idén till butiken föddes efter några utlandsresor, då Jessica och Henrik fick upp ögonen för den färgglada, indiska stilen.

– Innan vi fick barn reste vi väldigt mycket och fick en lockelse till det färgglada, men upptäckte att utbudet på det här i Sverige var väldigt begränsat, och det som fanns var dyrt, säger Jessica Kullberger.

Familjen bestämde sig då för att starta en inredningsbutik med fokus på indisk stil och fick så småningom egna kontakter i Indien. I dag reser Jessica och Henrik till Indien flera gånger om året och även om det kan vara en utmaning att bedriva affärer när det finns kulturella skillnader, så är de väldigt nöjda med sina indiska samarbetspartners.

– Vi har haft tur när det gäller samarbetet. Det är två fabriker som vi har fortsatt vårt samarbete med under dessa år och som vi också utvecklat en mer personlig kontakt med, Jessica Kullberger.

Familjen tycker också att det känns tryggt att ha koll på arbetsförhållandena hos sina samarbetspartners.

– De har bra arbetsstandard och det finns inga barnarbetare eller så, det är viktigt för oss, säger Henrik Kullberger.

Just nu har familjen inga planer på att öppna någon fysisk butik. Men är man intresserad av något i butiken, finns möjligheten att titta förbi i Mellösa.

– Man vet aldrig vad som händer framöver men just nu är det webbutiken som gäller. Vill man så går det absolut bra att komma och titta på möblerna om man hör av sig i förväg, säger Jessica Kullberger.