Fredagen den 14 september klockan 16.00 inleder Trafikverket sitt banarbete på ett av järnvägsspåren i Mellösa. Spåret är gammalt och flera delar behöver ersättas med nya.

– Det skall bytas både slipers och räls på ett av spåren. Det är gammalt och dåligt, så det är helt enkelt ett underhållsarbete som måste göras för att spåret ska funka, säger projektledare Thomas Kull på Trafikverket.

Under arbetet, som kommer att pågå fram till och med måndagen den 17 september, kommer järnvägsövergången dagligen att hållas stängd för biltrafik mellan klockan 16 på eftermiddagen till klockan 11 på förmiddagen. Det innebär att alla som vanligtvis tar den vägen för att lämna eller hämta sina barn på Kyrkskolan i Mellösa, kommer att få köra runt.

Har ni tagit hänsyn till att människor som har barn på Kyrkskolan i Mellösa måste kunna lämna och hämta sina barn på fredag respektive måndag?

– Det är ju avstängt under helgen i stort, så det är ju måndag morgon och fredag eftermiddag då som man måste åka runt, vi har svårt att ta mer hänsyn. Vi har naturligtvis inte övergången stängd längre än vad vi behöver, men de arbeten som måste utföras kräver att vi håller övergången stängd för biltrafik, annars fungerar det inte, säger Thomas Kull.

Men det kan eventuellt finnas en möjlighet att passera övergången till fots, alternativt på cykel, även om Thomas Kull inte vågar lova något i dagsläget.

– Vi håller på och tittar på möjligheterna om vi kan ordna så att man kan gå eller cykla över. Vi gör vad vi kan för att inte störa människor mer än nödvändigt och kollar på vad som är möjligt. Vi får se hur arbetet framskrider och kan inte lova något.