Hälsoveckan avslutas med Höstyra på söndag men Andréas Johansson vill att hälso- och träningstänket ska sträcka sig längre än under en profilerad vecka.

– Vi kommer att starta upp seniorträning med cirkelpass. Det finns en syn att äldre inte går på gym och pass men det hoppas vi ändra på. Passen ska vara en kul grej som även gör att man träffas och umgås, säger han som är en stor förespråkare för träning på ålderns höst.

– I förra veckan hade jag en dam som var 72 och sa att hon tänkte ta tag i träningen nu, det är ju underbart. Många kanske tror att det inte passsar dem men fördelen med cirkelträning är att man lätt kan anpassa den efter individuella krämpor och vad man klarar av.

Två som redan hittat till träningen är Monica Englund och Britt-Marie Horley. 67-åriga Monica med en lång karriär inom vården bakom sig och Britt-Marie i slutet av sin yrkesbana i samma bransch tränar alltid tillsammans.

– Vi tränar två gånger i veckan här på gymmet och vi brukar avsluta med att simma efteråt. Man har ju sett hur det är att bli gammal och om man kan göra det bättre är det bra, säger Monica som under yrkeslivet inte tränade alls på grund av energibrist.

– Man tränar för att orka bli gammal och kunna klara sig själv utan mediciner. Vi känner oss absolut friskare av att träna, säger Britt-Marie.

Duon är nya till gruppträning men ser med tillförsikt fram emot det första passet som hålls på onsdag i nästa vecka.

– Kanske kan man lära sig något nytt och det känns tryggt att Andréas leder passet, säger Britt-Marie Horley.

De båda är ett typiskt exempel på hur Andréas Johansson beskriver känslan hos Actic.

– Det hade kanske inte gått att ha seniorgympa på SATS Stureplan, här är det mer hemtrevligt och lugnt. Det finns mycket intresse för gruppträningen bland våra äldre medlemmar när man frågar runt och jag tror många kommer snegla lite först innan de själva testar på, säger han om den nya satsningen.