Det var genom tidningens sajt #kandulova som en väljare frågade "Kan du lova att byta namn på kommunen? Båvens kommun vore ett bra namn tycker jag. Ett nytt namn skulle kunna markera en nystart för kommunen".

Tidningen skrev om förslaget. Alla partier utan ett svarade nej, de tänkte inte lova att byta namn på kommunen. Liberalerna däremot tyckte att det var en bra idé. "Vi Liberaler brukar säga att vi heter vad vi är, det är så vi tänker. Namnet Flen speglar tyvärr inte alla fantastiska kommundelar vi har, som Sparreholm, Malmköping, Dunker, Mellösa med flera. Flen är så mycket mer än bara tätorten Flen", sa partiets ordförande Oxana Erixon, till tidningen.

Kommentarerna har inte låtit vänta på sig. Artikeln har lett till starka reaktioner på tidningens sociala medier. De allra flesta som har kommenterat vill att kommunen fortsätter att heta Flen.

"Neej gud nej, varför skulle man göra det? Vi är många som älskar Flen, och staden har en historia. Känns märkligt att byta namn. Det signalerar att vi borde skämmas", skriver en kvinna.

"Med minsta kunskap om marknadsföring inser man snart att det bara skulle leda till stor förvirring. Båven? Stenhammar? Ingen skulle veta var i landet man befinner sig", skriver en man.

En av dem som har kommenterat nyheten är Markku Kelloniemi, Hälleforsnäs.

Varför vill inte du att man ska byta namn på kommunen?

– Bara för att man byter namn förändrar det inget. Det känns som ett populistiskt förslag i valtider, ett larvigt utspel, säger Markku Kelloniemi.

Han säger vidare att ett namnbyte är att börja i fel ände. Att om man vill förändra börjar man inte med att byta namn.

– Det är som att sätta upp en teaterpjäs och börja med rekvisitan när det är innehållet som räknas. Däremot är jag positivt inställd till att man vill saker i denna kommun, men ett namnbyte motverkar sitt syfte, säger Markku Kelloniemi.

Även Margaretha Almkvist, Flen, har kommenterat namnbytet och är emot det.

– Det känns inte bra för mig. Båven är ju sjön i Sparreholm. Man ska inte krångla och byta, säger Margaretha Almkvist.

Men det finns några få som gärna ser ett namnbyte. "Det är väl inte Flen man skall byta namn på. Det är väl Flens kommun. Och det är väl en bra ide. Så man inte blandar ihop Flen och Flens kommun. Det är ju två olika saker", skriver en man.