Redan i juni och juli hölls tennisskola i Malmköping. Nu arrangeras en uppföljningsvecka för samma barn där de får använda sina nya färdigheter. Det är barn mellan nio och tolv år som går på sommaraktiviteten hos Malmköpings tennisklubb. Det är en blandning av barn som har gått på tennisskolan tidigare år och nybörjare. En del bor i Malmköping medan andra är sommarstugegäster.

– De som bor lokalt brukar vilja bli medlemmar efter sommarskolan. Ofta är det så att de ungas föräldrar redan är medlemmar, berättar Hanna Huhta, en av tre ledare.

Barnen får lära sig hur man håller i ett racket, grundslagen och att spela med varandra.

Artikelbild

Maja Pettersson Berg gick tennisskolan även förra året men Linnéa Padgett går första gången i år.

– Men poängen är att ha roligt och vi varvar med lekar, säger Hanna Huhta.

Hanna Huhta har varit ledare på tennisskolan flera somrar.

– Det roligaste är att se hur barnen utvecklas. När de kommer hit kan de ingenting och nu kan de faktiskt få i gång spelet.

Klubben har anpassat materialet för att de ska bli lättare för barnen att lära sig spela. Under tennisskolan använder de mjukare bollar än vanligt som går långsammare. Det gör att barnen lättare kan få i gång spelet.

Artikelbild

Edvin Liljekvist tycker att det roligaste med tennisskolan är att skaffa nya vänner.

– Tennisskolan är bra för man får lära sig mycket. Det är kul att skjuta bollar till varandra och man får nya kompisar, säger Maja Pettersson Berg.

Hon gick på tenniskolan även förra sommaren.

– Min bror spelar också tennis. Jag brukar spela med min bror och mina föräldrar på somrarna, berättar Maja Pettersson Berg.

Hon står nu och spelar vid ett litet nät med Linnéa Padgett.

– Det bästa är att få nya kompisar och lära sig en ny sport, säger Linnéa Padgett.

Även Edvin Liljekvist från Stockholm, som är sommarboende i Malmköpingstrakten, trivs på tennisskolan.

– Det roligaste är att skaffa nya vänner. Tennisen var svår i början med alla slag men sen är den ganska enkel, säger han.