Det var vid 17-tiden i lördags som polisen påträffade en avliden man i en bostad i Flen. Mannen, som var mellan 50 och 60 år gammal, påträffades strax efter att anhöriga som inte kunnat nå honom på flera dygn larmade polisen.

Omständigheter på platsen och omfattningen av skadorna på den avlidne ledde till att polisen inte kunde utesluta brott och en förundersökning om misstänkt mord inleddes.

Under natten till söndagen genomfördes kriminaltekniska undersökningar av platsen och en man i 35-årsåldern anhölls misstänkt för mordet. Men bevisningen mot mannen var inte tillräcklig för att begära honom häktad. Mannen, som fortfarande inte är avskriven i ärendet, släpptes på fri fot under tisdagen.

– Det finns ingen frihetsberövad i ärendet längre. Den bevisning vi har är inte tillräcklig för att begära honom häktad, men han är inte avskriven i ärendet, säger åklagare Fredrik Beijar.

Under tisdagen inleddes obduktionen av den avlidne mannen.

– Vi arbetar med utredningen för fullt och väntar på svar från obduktionen som har påbörjats, säger Fredrik Beijar.

Polisen har hört grannar och andra personer som kan ha befunnit sig i närheten av brottsplatsen och sett eller hört något.

– Man hör hört en del. Finns det andra som har sett eller hört något så får de gärna höra av sig till polisen. Vi har fortfarande inte en klar bild över vad som har hänt, så jag kan inte säga så jättemycket än, säger Fredrik Beijar.