Med marschaller lystes väg till invigningen upp och klockan fem tog Tage Persson, samhällsbyggnadsnämndens ordförande, till mikrofonen.

‒Det ska vara gott att leva och bo i kommunen som vi säger, och då behövs det sånt här.

Renoveringen är en del av ortsutvecklingsarbetet. Först gjordes spåret i Flen i ordning, sedan var det Malmköpings tur.

Artikelbild

Efter invigningstalet begav sig många av besökarna till skidbacken där det tänkta längdskidspåret ska ta form.

‒Det är en hälsofråga och jag ser flera fördelar med att rusta upp spåret. Dels att göra det möjligt för så många som möjligt att kunna röra på sig och ta en fin promenad och också för mer idrottsintresserade och besökare, säger Tage Persson.

‒En annan kul grej är kopplingen till skidklubben som får ett spår där och kanske kan göra konstsnö.

Persson kan få rätt i användandet av ordet kanske. Vintern är mild hittills men Jon Philipsson från alpinklubben hoppas på bättring.

‒Mycket beror det på vädret, det måste vara ungefär fyra grader kallt för att det ska gå, optimalt är om det är tio till 15 minus i flera dagar. Fullt ut blir spåret en kilometer, men det kan vara att det i första hand blir lite kortare.

Artikelbild

Tänt var det här – Tage Persson satte ihop kontakterna och spåret lystes upp, nu är det officiellt invigt. Vid hans sida Sven-Gunnar Johansson.

Inför invigningen hade man gjort en liten sträcka för att visa hur det kan komma att se ut.

‒Det kommer bli ett spår och bredvid att finnas plats för skejtåkning och att gå på, säger Jon och visar den tänkta slingan som ligger bakom skidbackens start.

Invigningen bjöd även på korvgrillning av Malmköpings Byaråd där kommunen bekostat korven och till det serverades varm äppelmust från Stavtorps Honung & Musteri.