Paul Lötberg, musiklärare på Europaskolan Malma, är finalist i musiktävlingen P4 Nästa Sörmland. Finalen äger rum den 27 juli på Malma Marken. Vinnaren går vidare till riksfinalen. Vinnaren i riksfinalen har möjlighet att tävla i Melodifestivalen.

– Det är lite häftigt att jag har jobbat tre år som musiklärare i Malmköping och så skickade jag in ett bidrag till tävlingen och så blev tävlingen just i Malmköping. Den hade kunnat bli varsomhelst i Sörmland, och så blev den just här. Eleverna är taggade inför tävlingen. De tycker att det är jätteroligt. Jag har lagt ut låten på Facebook och då har många elever lyssnat, säger Paul Lötberg.

Vad heter låten?

– Love is the New Black. Låten handlar om att det är tufft klimat både i Sverige och i världen. Det är ett allmänt jobbigt klimat. Vi måste hjälpas åt att skapa ett bra samhälle. Vi måste bekämpa diskriminering och rasism och allt som gör att människor far illa.

Beskriv musiken.…

– Det är en poplåt, en ballad som växer och blir mer och mer intensiv. Det finns optimism i låten. Även om vi gjort fel så kan vi göra rätt. Jag känner att jag kan stå för den här låten. Varenda stavelse och varenda ton kommer direkt från mitt hjärta.

Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Jag hoppas att vi får en superhärlig dag på Malma Marken. Sedan hoppas jag förstås vinna. Men viktigast är att jag får ut mitt budskap.

Vad är drömmen? Är det att delta i Melodifestivalen?

– Jag har alltid velat vara med i Melodifestivalen. Det är en fantastisk tävling, säger Paul Lötberg.