Sthlm Panda är en Youtubekanal med närmare 200 000 följare som drivs av duon Konrad Ydhage och Olle Öberg. Kanalen har blivit mest känd för sina sociala experiment där de har smygfilmat olika situationer för att se hur människor agerar.

Duons senaste projekt är dock av musikalisk art. I fredags lade de nämligen upp musikvideon "Fest i Flen" på sin sida.

– Vi satt i studion och spånade och bara slängde ut alla idéer vi kunde komma på, sedan gled vi in på mindre städer i Sverige, säger Konrad Ydhage.

Resultatet blev en låt skapad av Konrad Ydhage och Olle Öberg tillsammans med musikproducenten Herman Gardarfve. Youtubeduon får sånghjälp i låten av Dash och Big O. Låten handlar om duons drömsemester – som går till Flen.

– Vi ser det som en hyllning till alla mindre städer runt om i vårt land. Ofta har man bilden av att små orter inte har så mycket att leverera men när man väl skrapar på ytan så hittar man glädjen och kärleken överallt, säger Konrad Ydhage.

Vad är målet med låten?

– Målet med alla låtar som vi gör är att ha roligt och driva med oss själva.

På två dagar hade musikvideon, som mestadels spelades in i Stockholmsförorterna Spånga och Rimbo, visats över 50 000 gånger på Youtube. Att det fanns ett evenemang med namnet Fest i Flen hade duon ingen aning om när de skrev låten. Nu hoppas de få äran att komma till Flen och framföra sitt alster.

– Vi hoppas att Flen bjuder in oss så att vi kan få spela låten live i stan och skapa våran egen ultimata fest i Flen, säger Konrad Ydhage vars gammelmormor bodde i Flen i två år.

Joakim Andersson är festivalgeneral för Fest i Flen, han uppskattar Sthlm Pandas Flenslåt.

– Det är en jätterolig grej! Jag håller kanske inte med om bilden av Flen som ges i videon, men det är med glimten i ögat, säger han.

Kan det bli aktuellt att bjuda in Sthlm Panda till Fest i Flen?

– Det är mycket möjligt, det här kanske kan bli festivalens egna låt och de kanske kan bli vårt husband, säger Joakim Andersson.