Claes Åsbrink kommer närmast från Lunds kommunala bostadsbolag och efter 7 år i Skåne längtade han tillbaka till sin uppväxts Sörmland. Uppvuxen i Eskilstuna och med ett stort intresse tar han sig nu an rollen som vd på det relativt unga FKAB, som startades av hans företrädare Jan-Åke Henriksson 2011.

– Det känns bra. Det som är kul är att det är mindre ort och att man får möjlighet att komma nära sina kunder och verksamheter, säger Claes Åsbrink.

Claes Åsbrink har jobbat inom fastighetsbranschen hela sitt liv och det som lockar är den ständiga utvecklingen kring fastigheter.

Artikelbild

Claes Åsbrink tog över vd-rollen på FKAB vid årsskiftet.

– Just nu så handlar det väldigt mycket om hållbarhetsfrågor och om att effektivisera lokaler. Så det ser jag framemot att jobba med i Flen, jag vill att vi ligger i framkant när det gäller hållbarhet och kundrelationer.

Närmast ligger utmaningar gällande byggandet av ett nytt äldreboende i Flen och Malmköping.

– Det skede vi är i nu är att vi ser över var dessa skulle kunna ligga, för det finns ett behov av fler platser i Flen.

FKAB jobbar också med att bland annat slutföra Bildningscentrumets sporthall och att ställa i ordning skolområdet vid Stenhammarskolan.

Artikelbild

Förre Vd:n Jan-Åke Henriksson fortsätter som projektledare på FKAB och som vd för Framtidsbruket AB.

I sin roll som Vd hoppas han kunna utveckla även dem interna relationerna.

– Jag tycker det är otroligt viktigt att ha en bra kultur, trygghet och stämning på företaget. Att om man gör något fel, så kan man lära sig av det. Jag vill vara en ledare som jobbar nära de anställda, allt kan alltid utvecklas, säger Claes Åsbrink.

Claes Åsbrink har en relativt ny relation till Flen, men han framhåller att kommunen är väldigt spännande att verka i.

– Det finns mycket potential. Sen är det otroligt vackert här med alla sjöar. Med andra ord finns det många kvalitéer och förutsättningar för att utveckla Flen, säger Claes Åsbrink.

Den förre vd:n Jan-Åke Henriksson går dock inte i pension, utan stannar kvar på FKAB som projektledare.

– Jag är även Vd för Framtidsbruket i Hälleforsnäs och där kommer jag att fortsätta, säger Jan-Åke Henriksson.