På tisdagsförmiddagen invigdes den nya skolan Bildningscentrum Stenhammar på Drottninggatan i Flen. På skolan ska elever från förskoleklass till årskurs nio gå. Dagen började traditionsenligt i parken mellan Bildningscentrum och GB Glace med bandklippning och tal av politiker. Alla elever och all personal var på plats.

Klockan 10.00 skulle det enligt schemat komma en hemlig gäst till invigningen. Uppladdningen bestod i att konferencieren Sofia Güner pratade om att den nya skolan skulle firas med att hon spelade upp musik från sin telefon. Men i stället kom inga mindre än duon Samir och Viktor in på scenen, till publikens jubel. Artisterna började genast sjunga och avverkade alla sina hitlåtar. Bland annat sjöng de sommarens fotbollslåt "Put Your Hands Up för Sverige", "Bada nakna" och så fick de eleverna att shuffla, dansa, till sin melodifestivallåt "Shuffla".

Barnen hoppade och sjöng i parken nedanför scenen. Med jämna mellanrum sprutade artisterna ut konfetti över publiken.

Artikelbild

Artistduon Samir och Viktor underhöll eleverna i Flen när den nya storskolan invigdes på tisdagen.

Den populära artistduon Samir och Viktor består av Samir Badran och Viktor Frisk. Viktor Frisk är uppväxt i Stora Sundby utanför Eskilstuna.

Efter spelningen försvann Samir och Viktor snabbt in i en svart minibuss bakom scenen. Barnen fick gå till sina nya klassrum och träffa sina lärare.

Parken vid Bildningscentrum såg mer ut som en festivalscen än en skolgård under invigningen. Där fanns staket uppsatt och klasserna stod i olika sektioner för att det skulle vara ordning och säkert under framträdandet. Överallt fanns skolans egen personal i gula och orangea västar som höll ordning på eleverna. På plats fanns också räddningstjänst och ambulanspersonal.

Den nya skolan ersätter Nybble-, Löten-, och Söderskolan och bildar tillsammans med Stenhammarskolan Bildningscentrum Stenhammar, med målet att skapa en sammanhållen och interkulturell skola i Flens tätort.