Den 17-18 maj är det dags igen för Flen att blomma ut. Programmet har vuxit, men flera populära hållpunkter återkommer.

Några exempel är tivolit i Sveaparken, minidisco med DJ-tält, glassens dag där det bjuds på gratis glass, hårdrockskväll med Headbangers eve och bilkortegen med uppvisning av hojar, mopeder och rallybilar.

"Violloppet" fyller 40 år, löptävlingen för ungdomar, som på senare år har kompletterats med en lagstafett för vuxna deltagare och motionsloppet "Viollunken" där alla som vill kan delta utan tidtagning.

Artikelbild

| Även i år blir det bilkortege på Fest i Flen. Bilden är från bilkortegen 2016.

– Loppet har funnits länge och haft ett sviktande deltagarantal de senaste åren, men vi hoppas att bli fler än förra året. Vi kanske måste göra om bansträckningen på grund av ett arbete vid järnvägen, men i så fall har vi en reservbana att ta till, säger Reine Johansson från arrangerande klubben Flens friidrottssällskap.

Bland årets nyheter finns utomhusbio, en konsert riktad till ungdomar, Kentkören, Agilityuppvisning och kulturtältet.

– Vi har för första gången med oss en professionell konferencier, Angela Wand, som guidar besökarna genom festiviteterna under båda dagarna. Det kommer även att hållas en medborgarceremoni under lördagen där alla nya medborgare välkomnas, säger näringslivschef Mikael Larsson.

"Fest i Flen" arrangeras av kommunen i samverkan med det lokala näringslivet, organisationer, privata initiativ och sponsorer.

Artikelbild

| "Violloppet" fyller 40 år, löptävlingen för ungdomar, som på senare år kompletterats med en lagstafett för vuxna deltagare samt motionsloppet "Viollunken" där alla som vill kan delta utan tidtagning. Arkivbild ifrån Violenloppet 2009.

– Vi har tänkt folkfest med allt vad det innebär. Programmet är större än någonsin med något för alla. Förut har det varit några få som roddat allting, men det är större uppslutning i år. Allt ifrån föreningar och Studiefrämjandet till elevråd och fritidsgårdar. Det känns jätteroligt, säger Mikael Larsson.

Tidigare stadsfester har artister som Markoolio, the Sounds, Melody club, Martin Stenmarck, Da Buzz och E-Type spelat.

Artikelbild

| Martin Stenmarck på Fest i Flen 2007.

Någon sådan artistbokning blir det inte denna gång.

– Det är såklart en pengafråga. Det här är en snålbudget och vi vill inte heller ut och jaga en massa sponsorer. Vi gör detta i samverkan med Forum Flen och lokala företagare som bidrar med mindre summor. Det är inga stora pengar det handlar om, mycket görs ideellt, säger Mikael Larsson.

Artikelbild

| Studiefrämjandet anordnar en rad olika aktiviteter vid scenen Gapskrattet och ett inhägnat område i Sveaparken.

Förra året besökte omkring 3 000 personer evenemanget.

Även i år kommer det anordnas hårdrockskväll under fredagen med band som Unplugged Metal Sam & Linnea, Violet Janine, Eclipse och Alfahanne på Prins Wilhelms torg.