Sedan Fredrik Alexandersson tog över Tempo i Malmköping för drygt tre och ett halvt år sedan har butikens omsättning vuxit och antalet anställningstimmar har fördubblats under perioden. Samtidigt har det skett en ombyggnation inuti butiken, med ett tillskott av bland annat miljövänliga frysar och kylar.

– Det har gått jättebra och vi har uppnått min personliga femårsplan på tre år, berättar Fredrik Alexandersson.

Nu tar han ett nytt steg för att butiken ska växa ytterligare och går från Tempohandlare till Hemköpshandlare. Något som han haft som målsättning, sedan han blev mathandlare i Malmköping.

– Det har gått bra i ex antal år så nu har vi blivit tillräckligt stora och får då tillgång till att bli Hemköp, säger han.

Med den nya butiken utlovar han Malmköpingsborna ett bredare och fräschare sortiment samt bättre priser.

– Det är ett väldigt stort steg för både oss och kunden. Vi får bredare sortiment och tätare leveranser.

Övergången kommer inte att kräva någon ombyggnation då allt som krävs för att kunna driva Hemköp redan har gjorts under de tre åren som gått. Butiken kommer också, precis som tidigare, fortsätta att handla från lokala aktörer.

– Vi har investerat väldigt mycket sedan dag ett.

– Vi försöker köpa in varor från de lokala aktörerna runtom. Vi har till exempel en köttbonde i närheten som vi köper ifrån då och då när han har djur. Vi köper också glass från Grinda gård och lokal honung.

För den personal som i dag jobbar på Tempo blir det ingen större förändring, då samtliga följer med till Hemköp. Däremot kan övergången resultera i nya arbetstillfällen.

– Det är förhoppningen. Ju mer vi jobbar med utveckling desto mer personal blir det. I dag har vi nio som går på schema och två behovsanställda. Vi räknar med 15 anställda inom ett år, men det är bara en chansning eftersom det är en omsättningsfråga. Det beror helt på utvecklingen.

Den första april blir Tempobutiken officiellt Hemköp och mellan den tredje och sjätte april har man planerat in en stor nyöppningsfest. Då kommer bland annat lokala leverantörer att vara på plats vid olika tillfällen och bjuda på sina varor.

– Vi har dragit på rätt stort. Det blir bland annat ponnyridning, tipspromenad om Malmköping i butiken och godis för barnen. På fredagen står vår köttleverantör med lite kött och det blir extrapriser också.

I några månader har butiken även erbjudit cateringtjänst och under invigningsfesten bjuds det på smörgåstårta från det nya kallköket, för att ge Malmköpingsborna ett smakprov.

– Det kommer att bli superskojigt, säger Fredrik Alexandersson.