När Tero Larsson tittar ut genom sitt köksfönster nu på söndagsmorgonen är allting lugnt. Annat var det under kvällen och natten. Då utspelade sig dramatiska scener utanför.

– Min tanke under hela händelsen var att det kändes obehagligt och lite sorgligt, och att det säkert utspelade sig en personlig tragedi eller en familjetragedi framför mina ögon. Utan att ens veta vad det var som hände så kändes det så just då, säger han.

Han tror att klockan var omkring 23.45 när han blev varse om vad som pågick. Han hade fått information via Facebook. Information om att det var ett stort polispådrag i centrala Flen.

Artikelbild

| Tero Larsson såg dramat från sitt köksfönster.

– Då tittade jag ut från köksfönstret och såg polisbilar och avspärrningar och poliser som sprang fram och tillbaka. Sedan såg jag att det samlades poliser vid ingången till huset längst ner, med vad jag tror var dragna vapen.

På bilderna han tog på lördagsnatten syns hur eld blossar upp i ett fönster. Och hur regionala insatsstyrkan har tagit sig upp med en stegbil till den brinnande lägenheten på våningen högst upp i ett flerfamiljshus.

– Jag la märke till att det var nåt som såg ut som levande ljus som fladdrade i mörkret i en lägenhet längst upp. Tänkte inte så mycket mer på det, och det dröjde ett tag och såg ut att ha slocknat ... men sen tog elden fart och då såg jag att det brann ordentligt.

– Då kom även räddningstjänstens stege upp också och de lyste mot huset. Då öppnades ett fönster i mitten längst upp, bredvid där det brann, och någon kröp ut och togs emot de som stod på stegen. Då hade branden tagit fart ordentligt, säger Tero Larsson.

Han ser hur människor evakueras från balkongerna. Men också alltså vad Tero Larsson tror är den misstänkte mannen som tas ut genom mittenfönstret.

– Jag såg allt från mitt köksfönster, säger han.